ISRAEL

När församlingen bildades 1995 skrevs några viktiga rader in i grunddokumentet. Där fastslogs det att församlingen vill ”samverka med det profetiska skeendet i relation till Israel och det Judiska folket”. Därför har det alltid varit centralt för Kristet Center Örebro att på olika engagera oss i projekt och arbeten i Israel. Vi arrangerar också regelbundet konferenser och temadagar på ämnet samt uppmärksammar årligen minnesdagen för Förintelsens offer genom en högtidlig samling. Här nedan kan du läsa mer om de projekt församlingen är engagerad i genom Förenade Israelinsamlingen, Karen Hayesod. 

LÄS MER OM

TEL HAI. Genom samarbete med Förenade Israelinsamlingen – Keren Hayesod stöttar församlingen Tel Hai Academic College vid Kiryat Shmona, Israel. Tel Hai AC är världsledande inom utbildning för studenter med inlärningssvårigheter. 15% av collegets 4000 studenter har olika former av inlärningssvårigheter och för många är studietiden vid Tel Hai AC första gången de får verklig hjälp.

-Den pionjäranda som både personal och studenter vid Tel Hai AC lever med är en fantastisk utmaning och inspiration för oss alla. Det är oerhört givande att få vara en del i uppbyggandet av en mycket utsatt region i Israel och se de fantastiska resultat de når med de begränsade medel de har, säger församlingens pastor Per-Åke Eliasson. Besök deras hemsida för mer information. 

NEVE MICHAEL. Genom samarbete med Förenade Israelinsamlingen – Keren Hayesod stöttar församlingen barnbyn Neve Michael i Pardes Hanna, Israel. Vid Neve Michael tar man emot och arbetar med barn från mycket svåra hemförhållanden. Ofta rör det sig om våld och övergrepp. Neve Michael har blivit dessa barns tillflykt och här kan de genom mycket kärlek och professionell terapi rehabiliteras och ges en möjlighet att växa upp till att bli trygga och ansvarstagande vuxna.

– Vi vill ge våra barn det alla barn har rätt till. En trygg uppväxt med mycket kärlek och omsorg, säger Hava Levene, programansvarig vid Neve Michael.

För närvarande bor drygt 180 barn i åldern 4-18 år i Neve Michael. De bor antingen i familjeenheter med en mamma och pappa samt upp till elva andra barn, eller på ett av de två kriscentrum som finns i byn. Besök deras hemsida för mer information. 

JUDISK-KRISTNA RELATIONER. Församlingen stöttar och har vid flera tillfällen gjort insamlingar till förmån för ett alldeles unikt forskningscenter som startades under 2012. Sedan en tid tillbaka är forskningscentret knutet till det tidigare nämnda Tel Hai Academic College. Professor Faydra Shapiro som idag leder arbetet har vid ett flertal tillfällen besökt Kristet Center Örebro. 

Läs mer på deras hemsida.