För 12:e året i rad vill vi välkomna er till Nationella bönedagar på Kristet Center i Örebro 6-8 januari 2023!

– Min längtan och förväntan är att dessa dagar skall betjäna Guds rike och Guds planer för vår tid, svarar pastor Per-Åke Eliasson när han ser fram mot de Nationella bönedagarna.

Temat för dagarna är: församlingens kallelse och församlingens utmaningar. Församlingens kallelse, som är den viktigaste utmaningen, innebär att bli det Gud har tänkt med sin församling. Det innebär att bli ett Guds verktyg till att förverkliga hans planer och syften – i tiden.
Församlingens utmaningar innebär att församlingen har ett ansvar att resa upp bön, gå ut, resa upp ett heligt folk och ta ansvar för messianska församlingar.

– På lördagen som innehåller olika bönepass kommer vi att be för att församlingar i Sverige ska få komma in i sin kallelse. Att vi som församlingar ska få representera det Gud har tänkt med sin församling, oberoende var vi finns i landet eller vilket sammanhang vi lever vårt liv, svarar Per-Åke och fortsätter:

– Vi kommer också att be för att församlingarna ska få verktyg och förmåga att förverkliga sitt ansvar: att resa upp bön i församlingen, att gå ut med församlingen, resa upp ett heligt folk och ta ansvar för messianska församlingar.

Hans Augustsson och Tomas Dixon är några av de som kommer att förkunna.

Under andra, tredje och fjärde advent har förkunnelsen på gudstjänsten handlat om att förklara innehållet i temat för våra bönedagar. Dessa går att lyssna till igen via YouTube eller på vår podcast. 

Vill du förboka lunchbiljetter till lördagen gör du det via knappen här nedan. Det kommer också finnas servering mellan bönepassen och de olika samlingarna. 

Känn dig varmt välkommen!