I kyrkentrén välkomnades barn och vuxna söndag förmiddag av en stor panda och ett lejon och det sprudlade av glädje och förväntan. 

Helgen den 4-5 september var det dags för höstupptakt för hela familjen och under veckan var det flera uppstarter för barnen. En nyhet var att Promiseland nu går under namnet Söndagsskola.

– Vi har passat på att omorganisera när det varit pandemi och nu är vi igång efter 1,5 år med nytt upplägg, ny logga och nya ledare. Det kändes så roligt att få träffa barnen och se dem komma till kyrkan, en del springande, en del gående men med ett leende på läpparna och med en förväntan i blicken, beskriver Jenny Kihlberg som är ansvarig för barnaktiviteter och möten.

I kyrksalen samlades alla generationer för att tillsammans prisa Herren. En härlig skara barn dansade och fortsättningsvis presenterade pastor Sven Nilsson en ny bok ”Guds syn på familjen” utifrån predikningar om familjen som pastor Per-Åke höll under våren 2020.

En stund in på gudstjänsten gick barnen till Söndagsskolan tillsammans med sina ledare. 

Under förkunnelsen delade pastor Per-Åke Eliasson vad Guds nåd innebär och vad som gör oss tillgängliga för Guds nåd. Ett budskap väl värt att lyssna på igen.

Efteråt fortsatte gemenskapen ute i cafeterian och besök i återöppnandet av Bokshoppen.

– Tanken och upprinnelsen med ”Höstupptakt” var att ge en signal om att vi nu går igång igen, med möten och träffar som vi inte har kunnat ha på länge på grund av pandemi och sommaruppehåll men också att uppdatera Församlingen på vad som ligger framåt, förklarar församlingens pastor Per-Åke Eliasson. Han beskriver att det var en glädje att få se alla igen i kyrkan, både barn, ungdomar, vuxna och äldre.

– Det är det som är det härliga med en församling, alla åldrar möts i glädje inför Herren.

Tidigare under veckan var det premiär för Hurra! för åldrarna 5 år till och med klass 2 på tisdagar udda veckor.

– Detta har legat på mitt hjärta i flera år att kunna starta upp en barnaktivitet mitt i veckan för de yngre barnen, då de äldre har scout, och nu var det läge. Det är så roligt! Vi som ledare är förväntansfulla och ser fram emot att få träffa alla dessa barn, både från församlingen men också de som inte tillhör församlingen. Hurra är till för alla barn, svarar Jenny Kihlberg .

– Vi visste inte hur många som skulle komma första tillfället, eller om det ens skulle komma någon. Men det kom ett gäng barn och vi hade en fartfylld kväll med lekar och skattjakt som avslutades med att de tillsammans hittade skatten som var en stor skattkista full med popcorn. Popcornen satt de och smaskade på när de fick höra om Noa i bibeln som byggde en stor ark.

I torsdags slogs dörrarna upp till Öppna förskolan igen, på plats i Kristet Centers lokaler. 

– Vi erbjöd en enklare aktivitet vid borden såsom att måla med vattenfärg, pärla armband och färglägga målarbilder. Många barn gladdes åt att få komma och leka tillsammans i lekrummet. Lekrummet har vi förnyat under pandemin, köpt in nya möbler och leksaker så det har fått en uppfräschning, vilket är roligt. 

Jenny Kihlberg betonar glädjen för de äldre i församlingen som är pensionärer, som vill komma och vara en del av Öppna förskolan. Att det finns ett utbyte som ung förälder att få kunna träffa, samtala och rådfråga de som är äldre som redan passerat denna del i livet  när man är hemma med sina barn. Och där de yngre också får betyda något för de äldre.

Fortsättningsvis på söndagskvällen bjöds församlingsmedlemmar att lyssna till Ellinor Nilsson. Det blev en härlig kväll med personliga erfarenheter om att vara missionär där man är och betjäna människor men även biblisk förankring kring hur man kommer in i den troendes tjänst.

-Det är så uppmuntrande att få lyssna på hur Herren har lett henne under hennes tid som en Herrens lärjunge. Det ger så mycket uppmuntran. Tacksamhet och förväntan är min sammanfattning om vad jag bär med mig utifrån helgen, svarar pastor Per-Åke Eliasson.

TEXT: Maria Hallstensson BILD: JANA HUGOSSON