Jubilarerna pastor Sven Nilsson, snart 90 år och pastor Per-Åke Eliasson, 70 år bjöd lördagen den 14 september på en storslagen födelsedagsfest på Kristet Center Örebro. Tonen för under festligheterna var att sträcka sig framåt tillsammans med Herren mot ”Next step in the mission”.

 

Under eftermiddagen åt församlingen och inbjudna gäster tårta med god aptit samtidigt som man fick lyssna till tal av både jubilarerna själva samt deras nära och kära. Vidare fortsatte lördagskvällen med en konsert med sång och musik från olika tider och genrer som de båda önskat.

– Varför kallar vi den här helgen ”Next step in the mission”? frågade Per-Åke Eliasson retoriskt.
Han förklarade sedan det nya skeendet som församlingen befinner sig i nu när Micael och Tina Lundin avskiljs för mission på Balkan. Han berättade också om ett tillfälle då Sven Nilsson kom till honom och de tillsammans bad för framtiden där de båda upplevde att det finns nya steg att ta. I samband med det kom namnet till dem. Nästa steg i uppdraget men också nästa steg i missionen.

Under konserten visades videohälsningar från olika arbeten från Afrika och Israel som församlingen är med och stöttar. Dessutom gavs en presentation av Mission Balkan som är ett nytt steg för församlingen att kliva in i.
– Vi har hört ropet från Balkan genom Micael och Tina, men vi har hört att det kommer från himlen. Vi tror på ett långsiktigt och uthålligt arbete för att beröra Balkan, sa Per-Åke Eliasson.
Istället för presenter hade födelsedagsbarnen önskat sig bidrag till Mission Balkan och under kvällen gavs alla tillfälle att få ge in i det arbetet.

Festen fortsatte sedan långt in på sena kvällen med tal och god mat. Hamburgare, korv, pastasallad, chips, frukt och mycket där till som hör till ett riktigt BBQ-party bjöds det på.

Mission Balkan
Under söndagens gudstjänst predikade Pelle Hörnmark med utgångspunkt i Uppebarelseboken 22:17. Han betonade att det finns en frälsare som säger ”kom” och att vi som troende behöver bli ett därför att vi också behöver gå ut till världen och säga ”kom”.
– Tänk på de tillfällen du känt dig riktigt älskad och välkommen i ditt liv. Ta det gånger tio och där har du Guds hjärta när han säger ”kom”! förkunnade Pelle Hörnmark.

Efter predikan gavs det tid för avskiljningen av Micael och Tina Lundin som missionärer på Balkan med utgångspunkt i Montenegro. Församlingsledningen tillsammans med Pelle Hörnmark bad för Lundins. Ulf Cahn – en god vän till församlingen – var också med och bad ut den aronitiska välsignelsen på hebreiska över paret Lundin