190910-STH-1.jpg

 

 

 

 

Tisdag 3 september blev en glädjefylld och historisk dag på Kristet Center när STH (Skandinavisk Teologisk Högskola) hade terminsstart för sin teologisutbildning. Som en av fyra satellitstäder till kurssätet i Uppsala samlades hela 70 förväntansfulla studenter inne i kyrksalen för att via videolänk följa rektor Anders Gerdmars Introduktion till Nya Testamentet.

– Vi är väldigt glada för denna koppling med STH, för möjligheten att få representera arbetet i vår region och att få vara en plattform för detta initiativ, säger Per-Åke Eliasson efter detta första kurstillfälle.
Lektionerna kommer att hållas varannan tisdag och för dem som planerar att gå alla kurser och få möjligheten att erhålla ett diplom så väntar totalt 2,5 års innehållsrika studier. Förutom Uppsala och Örebro samlas det samtidigt studenter också i Örnsköldsvik, Göteborg och Nässjö.

 Ansvarig kontaktperson för utbildningen i Örebro är Andreas Junaeus.

– Jag är så glad över studiecenterinitiativet och att se den stora uppslutningen och hungern efter att fördjupa sig i Guds ord. Det känns unikt att församlingens gamla och unga, gammalkristna och nyfrälsta får ta tid att gräva i Guds ord tillsammans i en akademisk miljö som är präglad av en stark bibeltro och trons ande.

För er som är intresserade av mer information, gå in på www.teol.se/studiecenter