Israelresa2019-topbnr.jpg

KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Johanna Karlsson

Söndag 10:00
Gudstjänst
Andreas Junaeus
Webb-tv
Promiseland
Söndagsteensnet

Söndag 18:00
Församlingsbön
för medlemmar

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Silvia hittade hem

130915-SilviaSkåre-Souza.jpg
 
Silvias flytt till Sverige blev allt annat än vad hon drömt om. En känsla av utanförskap i det nya landet resulterade i ett ständigt sökande efter bekräftelse och kickar som kunde döva smärtan. Tomheten bara växte och tillslut mådde hon riktigt dåligt. Men på grund av en familj som aldrig gav upp hoppet fick Silvia möta Jesus på Nytt hopp för Sverige för tre år sedan. Här är hennes berättelse.

Silvia är född och uppvuxen i Brasilien men ändå med en självklar koppling till Sverige. Hennes farfar var en svensk missionär. När hennes föräldrar flyttade till Sverige så väcktes tanken hos Silvia och hennes man att göra samma sak. Varför inte? Så de slog slag i saken och kom till Sverige. Vid den här tiden hade de också fått en liten son. De hade drömmar om ett bättre liv i Sverige. Att kanske kunna vara här en tid och tjäna ihop lite pengar för att sedan återvända till Brasilien. Men ganska snart kom alla bilder av Sverige och drömmarna om livet här att raseras.

Flytten till Sverige
– Sverige var inte alls som jag hade trott! berättar Silvia. Jag som invandrare kände mig inte välkommen här. Det var liksom inte fint, inte något man uppskattade.
Redan efter ett år i Sverige skilde sig Silvia och hennes man och tankarna på att återvända till Brasilien försvann.
– Jag gjorde allt för att passa in och bli som alla andra, som vilken svensk som helst. Jag sökte bekräftelse på alla möjliga sätt och festade så ofta jag kunde.
I efterhand beskriver Silvia det som en kraft som drog henne djupare och djupare ner i ett mörker. I början tänkte hon på sin omgivning, föräldrar och familj, vad de skulle tycka om hennes val i livet. Men efter ett tag slutade hon bry sig. Det var såhär hennes liv skulle se ut. Livet var fest.
– Men det var aldrig något som varade. Bekräftelsen man kunde känna under en kväll av festande och alkohol försvann alltid dagen efter och jag kände mig inte värd ett skit, berättar Silvia.

En familj som aldrig gav upp
Samtidigt som Silvia levde på så fortsatte hennes familj att be för henne. Hon hade ändå vuxit upp med en tro på Gud och någonstans fanns fortfarande en längtan inom henne. Så en dag får hennes pappa ett tilltal ifrån Gud. ”Nu får du börja räkna tiden. Inom ett år kommer hon vara frälst”.
– Det sista året mådde jag sämre än jag någonsin gjort. Men det var aldrig något som märktes utåt. Jag skötte jobbet, räkningar och min son, förklarar hon och fortsätter. Jag har alltid sagt att dricker man ensam, då mår man verkligen dåligt. Men det var precis det jag gjorde på kvällarna för att kunna sova.

Vändpunkten kom en lördagkväll i september 2010. Silvia och hennes familj hade haft kalas för hennes son och framåt kvällen hörde hon hur hennes mamma och syster pratade om en kampanj som de hade i kyrkan, ”Nytt hopp för Sverige”. Helt plötsligt hör hon sig själv säga ”Jag kan följa med till kyrkan ikväll!”. Först senare har hon förstått att alla jublade inombords, men själv undrade hon bara vad hon hade sagt. Skulle hon med till kyrkan? Det var ju otänkbart! Hon var väl inte välkommen där. Men Silvia åkte ändå till kyrkan den kvällen och det förvandlade hennes liv.
– När jag kom in i kyrkan kände jag på något sätt att det var helt okej. Jag var välkommen och folk tyckte inte att jag var konstig, minns Silvia.
Hon kände hur predikan verkligen träffade henne och efteråt erbjöds människor i mötet att få ta emot förbön. Silvia ryckte tag i sin mamma och pappa som stod bredvid henne och började gå fram till förbönsplatsen.
–Jag förstod ingenting! Jag skulle ju inte gå fram, det här livet var ju ingenting för mig. Men ändå var det som om Gud drog mig fram.

Den kvällen blev Silvia frälst och hennes pappa som Silvia dragit med fram till scenkanten stod bara och skrattade och sa högt för sig själv ”Jag visste det!”. Gud hade talat och den kvällen blev löftet fullbordat. Hans dotter hade hittat tillbaka till Gud.
– Sedan dess har det varit en resa, inte enkel, men underbar. Förklarar Silvia.

På hennes vänstra ringfinger glimmar en guldring och det lyser i ögonen när hon berättar om ett av de stora mirakler som Jesus gjort sen den där kvällen för tre år sedan. Om knappt en månad ska hon gifta om sig med sin man. Han fick möta Jesus 2008 och fanns i samma församling som Silvia gick med i då hon blev frälst.
– Jag trodde aldrig att det skulle hända! Säger Silvia med glittrande ögon. Men Jesus upprättar område efter område efter område i mitt liv! Det är en resa som aldrig tar slut!