KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Uppskattad familjeundervisning

familje2009_1
En lördag i mitten av mars avslutades undervisningsserien ”Familjen – en välsignelse!?” på Kristet Center. Ett 180-tal anmälda deltagare har under tre tillfällen fått undervisning om familjelivets olika delar utifrån bibelns principer.
- Familjen är ett bygge som vi har fått ett ansvar för, och ritningarna är Guds ord, slog Per-Åke Eliasson fast när han inledde första undervisningstillfället i slutet av januari.

Ämnen som berörts har varit alltifrån barnuppfostran till hur kärleken mellan makar kan hållas levande. Per-Åke har tillsammans med sin fru Hedvig och två av deras barn, Rebecka och Jessica, undervisat och delat med sig generöst av sina livserfarenheter. Något som har varit väldigt uppskattat bland deltagarna.

familje2009_4
- Det är härligt att få lyssna till sådana som har gått före. Man får en grund genom undervisningen och blir medveten om vad det innebär att bygga familj. Själv kommer jag från en familj som spruckit genom skilsmässa, berättar Marcus Blomfelt.
Hans flickvän Amanda Carlsson håller med.
- Jag kan instämma, jag kommer också från en bakgrund där familjen gått sönder och nu får man höra om en annan grund vi får lägga med vår egen familj. Vi kan ta revansch, säger hon.


Det är inte bara ungdomar som uppskattat undervisningen. Lennart och Ingrid Gerdin som varit gifta i många år, precis som Yvonne och Bosse Wirhall, känner också att undervisningen öppnat upp nya perspektiv och samtidigt bekräftat sådant de redan lever med.
- För mig har det också inneburit en ökad tacksamhet mot mina egna föräldrar, berättar Yvonne Wirhall. Jag inser välsignelsen av den stadga och trygghet jag fått med mig hemifrån och har haft stor nytta av det då jag fått egen familj.
- Sen tänker man ju kanske att det finns saker man hade kunnat göra bättre eller annorlunda i exempelvis barnuppfostran, säger Ingrid Gerdin, men inga föräldrar är perfekta och Guds nåd finns också där.
- Man lär så länge man lever, säger Lennart, och paren uttrycker glädje över undervisningen.
De har dessutom alla barn som närmar sig tiden att bilda egna familjer och är därför extra tacksamma över undervisningen för deras skull.
- Man blir lycklig över alla unga som får med sig detta redan från början, säger Ingrid.

familje2009_5

Publicerad: 2009-04-03
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström