KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Finally Lördag - en växande klassiker

FLI helgen var det 17:e gången som ungdomarna på Kristet Center satte upp föreställningen Finally Lördag. Ingen föreställning har varit den andra lik, men den här gången var det extra speciellt då det gavs två föreställningar istället för en. Temat var TRO och programmet var laddat med ”FL-måsten” men även en och annan nyhet.

Finally Lördags öppna och välbesökta genrep på fredagen har förvandlats till en familjeföreställning vilket gör att Finally Lördag nu har två officiella framföranden. Båda kvällarna var välfyllda med människor i alla åldrar, både vana och ovana kyrkobesökare.

Temat Tro gestaltades på många sätt från olika vinklar bland annat genom Esthers Corner som mötte Örebroare på stan som fick tänka till och svara på frågor om tro. En bekant person i en ny roll var Kenneth P, som sadlat om till nyhetsankare på ”Mullhyttenytt” där publiken fick senaste nytt om allt som händer i den lilla orten. Han gjorde också som vanligt succé med sin återkommande rebus.

Publiken kastades in i en fotbollsmatch och fick möta två sportkommentatorer varav den ena helt slutat tro på sitt hemmalag och vägrar inse den absoluta sanningen när laget vinner. Att det finns saker som är absolut sant, vad vi än tror, det handlade en av solosångerna om, skriven och framförd av Esther Bergman.

Dansen och ett drama som visades alldeles i slutet beskrev att det är bara genom tro som vi kan koppla med Gud. Jesus finns där, alltid närvarande, men vi vänder oss ofta till honom bara när vi har problem. Han vill att vi kopplar ihop med honom och låter han leda. Om detta vittnade också kvällens gäst Markus Blomfeldt, då han delade sin vandring och sin erfarenhet av Gud och tron på honom.

Kvällen avslutades med att ungdomspastor Andreas Junaeus knöt ihop kvällens tema och förklarade vad tro handlar om.
- Det finns vissa saker som är objektivt sant, oavsett vad vi tror, jorden är rund, även om någon säger att den är platt, beskrev Andreas Junaeus.
Han förklarade vidare att tro kan vi inte göra med hjärnan, det måste vi göra i hjärtat.

FL

Kenneth P:s alltid så kluriga rebus är ett populärt inslag.

Publicerad: 2009-04-03
Text: Anna Karlqvist
Foto: Teresia von Malortie