julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Lyckad kulturkväll i Vivalla

kulturutbytarkväll
Den sjuttonde oktober arrangerade församlingen Kristet Center en ”kulturutbytarkväll” i en fullsatt Kulturarena i Vivalla. Under två timmar fick publiken njuta av allt från pulserande discodans till libanesisk rap.

Kvällens konferencier Susanne Lindholm, kommunalpolitiker i Örebro, inledde kvällen med att räkna upp vilka nationer som fanns representerade – men fick ge upp efter närmare femton. Det var helt enkelt för många.
Lindholm intervjuade en handfull örebroare med invandrarbakgrund, som alla ville uppmana åhörarna att leva ut sina drömmar.
– Sverige är ett land med bra förutsättningar för människor med ambitioner, sade Mely Moberg Ackebo, som kom från Peru för cirka tjugo år sedan – nu driver hon ett eget företag inom teaterbranschen.
– Om jag har lyckats, då kan alla lyckas, sade Mely vidare.
Som liten var hon tillbakadragen och stammade, nu står hon på scen inför stora skaror och spelar teater – på svenska.
Behcet Barsom, ordförande i Kultur- och medborgarnämnden, uppmanade Vivallaborna att engagera sig i de frågor man berörs av, samtidigt som han levererade ett fint löfte.
– I början av nästa år öppnar vi en fritidsgård för mellanstadieungdomar i gamla Öknaskolan, sade Barsom.

Det var inte bara prat på programmet, utan underhållning också.
Två killar från den kongolesiska föreningen satte ribban högt med kvällens första nummer. De imponerade med skön rythm and blues-sång och taktfast beat box. Sedan dansade de som om de saknade leder i kroppen – jubel!
Att beat box är populärt var tydligt denna kväll. Med hjälp av endast munnen och mikrofonen presterade två åttaåringar (!) bas- och trumljud som fick ljudanläggningen att svettas. Kanske heter deras idol Valle, som sedan charmade publiken med humorspetsad beat box.
– Om du har en dröm ska du fortsätta att satsa – du kan nå målet, sade Valle i en andningspaus mellan det omöjliga muntrummandet.
Valle slog sig samman med Hussein, en rapare från Libanon, och tillsammans rev de av ett improviserat slutnummer. Deras häftiga rap blev en lyckad avslutning på en lyckad kväll.

kulturutbytarkväll
Susanne Lindholm var kvällens värdinna.

kulturutbytarkväll
"Sverige är ett land med bra förutsättningar för människor med ambitioner", sade Mely Moberg Ackebo.

kulturutbytarkväll
En discodansgrupp inledde kvällen med ett fartfyllt nummer.

kulturutbytarkväll
Valle och Hussein teamade ihop och avslutade kvällen med en bejublad rapimprovisation.

kulturutbytarkväll
Kulturarenan i Vivallaskolan var i stort sett fullsatt, och efteråt bjöds det på tilltugg och dricka.

Publicerad: 2009-04-03
Text: Linus Hugosson
Foto: Johan Hagström