Israelresa2019-topbnr.jpg

KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Torsdag 08:30-11:00
Öppna förskolan
i cafeterian

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
i Elimkyrkan

Lördag 12:00
Buskul
i Vivalla

Söndag 10:00
Gudstjänst
Sven Nilsson
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Församlingsbön
för medlemmar

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Både roligt och lärorikt på scouterna

181206-Scout-2.jpg
 
Varje torsdag samlas omkring 20 scouter med ledare för att sätta igång med kvällens program. En och en halv timme går snabbt undan, och både scouter och ledare hinner med många roliga aktiviteter. Bland annat kan matlagning på stormkök, lekar, karta och kompass, sjukvård, julverkstad, fackeltillverkning bland mycket annat stå på programmet. Scouterna är indelade i 3 olika patruller, beroende på ålder, och ungefär en gång i månaden ses varje patrull för sig för att öva inför märkestagningen. Man får börja på scouterna när man går i klass 3, och om man är med hela vägen tills man slutar klass 6 hinner man ta knivmärket, knopmärket, eldmärket, sjukvådsmärket, matlagningsmärket, naturmärket och yxa-såg märket.

Man får även möjlighet att göra studiebesök på brandstation, ambulans, polis med mera, samt hembesök hos olika personer med spännande livsberrättelser.

Scouterna gör också några utflykter under året; på hösten gör man en dagsutflykt med olika innehåll varje år. Det kan till exempel vara en cykelutflykt, besök hos en jägare och mycket annat.
 
181206-Scout-3.jpg
 
Varje vår har scouterna också en hajk med övernattning. Under hajken får man användning för olika saker man lärt sig under terminen, till exempel matlagning, att göra upp eld och att bygga saker. Man sover i militärtält eller i vindskydd, som man ibland till och med har byggt själv. Det brukar vara härliga dagar, med mycket sömn att ta igen efteråt…

Varför ska man vara med på scout?

Jonatan Bengtsson:
”Det är kul och man får ta märken. Jag började för två år sedan.”

Arvid Carlesson:
”Man kan få nya vänner och få lära sig nya saker. Man får ta märken. Det roligaste jag har fått testa på scout är vandringshajken och att få sova i vindskydd.”

Ester Kihlberg:
”För att man ska lära känna Jesus och lära sig saker som att tälja, göra upp eld, ja en massa saker. Det roligaste är att tälja.”

Alice Junaeus:
”För att det är kul. Man lär sig att vara ute i skogen, ta hand om naturen och andra människor. Det roligaste är att öva på att tälja.”
 
181206-Scout-1.jpg
 


Publicerad: 2018-12-06