KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

En profetisk avstämning vid 20-årig milstolpe

180902-20ar-1.jpg
 
Söndagen den 2 september var inte riktigt likt andra söndagar. Denna söndag firade församlingen att Per-Åke Eliasson, tillsammans med sin fru Hedvig vid sin sida, varit ledande pastor i 20 år.
– Gud har varit trofast i allt han har sagt. Vi har 20 år bakåt och grunden är lagd, men vi tror att det finns mer av att få växa och utvecklas, sa Per-Åke Eliasson i gudstjänsten.


Kristet Center Örebro har funnits i 23 år. Församlingen startades av pastor Sven Nilsson den 23 augusti 1995, efter att Nilsson fått ett tilltal från Herren. Redan från början fanns Per-Åke Eliasson med som pastor men skiftet till att bli huvudpastor skedde alltså tre år efter församlingsstarten.
– Vid en milstolpe så finns det skäl till att göra en avstämning om man är på rätt kurs. Är jag där jag ska vara? Vart är jag på väg? sa Per Åke Eliasson och betonade att små underströmmar kan i början verka oskyldiga, men att de kan dra åt fel håll och ur kurs.
– Det är alltid uppdraget, kallelsen, som ger församlingen sitt existensberättigande. Ingen finns för sig själv. Vi ska bli ett redskap för Gud i tiden.
Han gick därefter igenom församlingens kallelse:
• Vara en församling som har ett Gudsrikesperspektiv.
• Vara en församling som står upp för Israel och det judiska folket.
• Vara en lokal församling som tar ett regionalt och nationellt ansvar.
• Vara en missionerande församling som lever med en expansiv tro.
• Vara en församling som betjänar och tar ansvar för en ung generation.
• Vara en betjänande församling som lyfter andra.

Det bjöds på kör och musikinslag och kvintetten BBQ sjöng ”A few good men”. Ledarskapet bjöd fram pastorsparet och överlämnade blommor och en gåva för att hedra och tacka för deras tjänst. Grundaren Sven Nilsson delade också personligt och höll ett tal till Per-Åke Eliasson.
 
180902-20ar-2.jpg
 
Efteråt fortsatte festen i cafeterian med tårta och olika bidrag som alla mynnade ut i ett tack för Per-Åke och Hedvig Eliassons trofasthet i församlingen i 20 år. Och fortsättningen är minst 20 år framåt.
 
Bildspel: Per-Åke Eliasson 20 år som huvudpastor


Publicerad: 2018-09-16
Text: Maria Hallstensson
Foto: Amanda Jansson, Lina Hagström