KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Tjeckienresan

180607-Tjeckien-2.jpg
 
I början av sommaren reste en stor grupp från församlingen till Tjeckien och Polen på en böneresa. På resande fot besökte gruppen tre församlingar där bönestödet från Sverige var mer än uppskattat.


”Det blir inte alltid som man har tänkt” - ett citat som uttalades av missionspastor Micael Lundin och vi kan se att det är ett begrepp som följer i missionärsspåren, oavsett vilken resa man befinner sig på.

180608-Tjeckien-3.jpgBönegruppen på över 30 personer som rest till Tjeckien anlände i omgångar tillbaka på svensk mark i början av juni. Efter en mer eller mindre turbulent hemresa på grund av inställt flyg blev det uppenbart att det inte alltid blir som man har tänkt sig. Men om man låter Gud (tillsammans med Micael) ha kontrollen löser det sig alltid.

Den fyra dagar långa resan innehöll kvällsmöten och bönemöten i olika församlingar, men även sightseeing i Tjeckien och Polen med Micael som ett levande uppslagsverk. Särskilt när det kommer till den kristna situationen i landet delade han med sig av erfarenheter och insikt.

Gruppen åkte speciellt ner för att vara med på den nationella bönedagen som anordnades av församlingen i Brno. Även om språket till viss del var svårt att förstå, fanns en samhörighet i Anden när alla bad tillsammans. Tonen kändes igen och böneämnena kändes lika aktuella i Sverige som i Tjeckien.
 
180609-Tjeckien-1.jpg
 
Resan avslutades med ett besök i Auschwitz förintelseläger. En känsloladdad vandring genom de byggnader som representerar så många oskyldiga människors liv. Mitt i sorg och glädje under en sådan här resa var det fantastiskt att se omsorgen alla i gruppen hade om varandra. Det var inte ovanligt att vända sig om under en tågresa och se tre personer omfamna någon i gruppen och be mitt i folkvimlet. Detta behöver vi praktisera även i Sverige.


Publicerad: 2018-08-16
Text: Emelie Karlsson
Foto: Anna Karlsson, Maria Hallstensson