KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Nio unga bekräftade sin tro

180621-Konfa2.jpg
 
“Förtrösta på Herren av hela ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd. Räkna med honom på alla dina vägar så skall han göra dina stigar jämna.” Ordspråksboken 3:5-6
Så stod det längst ner på diplomet som årets konfirmander fick motta på konfirmationsgudstjänsten som hölls den 24 juni.

180621-Konfa4.jpgUnder hela vårterminen har konfirmanderna träffats varannan torsdag för gemenskap, lovsång och undervisning. Och under midsommarveckan hölls det avslutande konfirmationslägret ute på Västanås Center. I år var det åtta konfirmander som deltog under de fyra dagar som lägret pågick. Dagarna varvades med undervisning och egentid med Gud på förmiddagarna och “Konfakampen” med olika fysiska, kluriga eller kreativa lagutmaningar på eftermiddagen. På kvällarna var det möten där konfirmanderna fick tillfälle att söka Gud och ge respons på dagens undervisning och inbjudan.

Kvällsmötena följdes sedan av lugnare kvällar med spel och gemenskap, och var också tillfällen då ledarna delade med sig av sina erfarenheter i livet med Herren. Sista dagen hölls den avgörande finalkampen mellan lagen, där Fjälljägarna kammade hem priset för i år. Lägret avslutades med att deltagarna fick dela nattvard och bli välsignade innan de åkte hem.

På söndagen hölls sedan en konfirmationsgudtsjänst, där samtliga konfirmander fick bekänna ut trosbekännelsen och motta diplom och gåva av församlingen som avslutning på den konfirmationskurs de deltagit i under vårterminen. Ledarna skickade med några ord till konfirmanderna och Andreas Juneaus riktade sin predikan speciellt till dem och avslutade med att citera Fillipperbrevet 1:6 “Jag är övertygad att han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag”.
 
180624-Konfa3.jpg 


Publicerad: 2018-07-08
Text: Johanna Nogueira
Foto: Johanna Nogueira