julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bildspel: Det rör på sig

180414-Barnjympa.jpg
 
Till rytmerna av Mandisas låt ”Overcomer” börjar den träningsklädda folkmassan röra sig runt i en cirkel under Anna Semersons ledning, uppvärmningen ger en försmak på de fysiska utmaningarna som följer. Det är såklart Tabatan vi pratar om.

Genom åren har det funnits olika sätt att träffas för att röra på sig i församlingen. Fotbollskvällar, den stående innebandyn på söndagskvällar och nu senast även utmanande promenader i Karlslunds terräng på lördagsförmiddagarna. Men just denna fredagskväll är det Tabata som gäller och 25 personer, och minst lika många barn, har samlats i I3-hallen. Detta är definitivt ett tillfälle där personer i alla åldrar delar ett gemensamt intresse.

Tabata funkar för den som vill utveckla sin träningspotential, men passar även vanligtvis otränade människor som bara vill unna sig en chipspåse med gott samvete. Helt på din egen nivå får du möjlighet att genomföra åtta olika övningar i intervall, med gott om pauser. Men vi ska inte ljuga och säga att det är lätt, för ju längre in i passet vi rör oss desto mer betydelsefull blir rösten som säger: three, two, one, STOP.

Det är dock med glada miner som gruppen skiljs åt, några svettpärlor rikare och med en nyansskillnad i ansiktet som inte fanns där innan.

Välkomna på Tabata! Fredagar kl. 17.15 – 18. 15 i I3-hallen.

Lördag morgon klockan 9.45 droppar de första ivriga barnen in i samma hall som på fredagskvällen erbjudit Tabata. Men nu är det barn födda 2011-2013 som står i fokus när värmen ska stiga i lokalen till allehanda spännande gymnastikövningar. Några föräldrar och syskon placerar sig längs ribbstolarna när jympafröknarna Rebecca och Emelie samlar de barn som kommit i en ring på en av de tjocka mattorna.

När övningarna väl drar igång efter lite uppvärmning delas barnen upp i två grupper som tar sig an varsin hinderbana. Barnen får instruktioner att de ska låtsas vara olika djur när de tar sig över, under och igenom hindren och det kan vara allt ifrån ödlor till pingviner som tar sig fram. Barnen utmanar sig med att gå balansgång baklänges eller göra en volt ner från en plint och med jämna mellanrum hörs ”titta pappa” eller ”kolla vad jag kan mamma” från upprymda barn som klarat ett hinder eller kanske just lärt sig något svårt och nytt.

Välkomna på Barnjympa! Den 26 maj var det avslutning för den här terminen, men vi hoppas på många nya datum i höst!
 
Bildspel - Tabata och barnjympa


Publicerad: 2018-05-31