julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Israel 70 år – återblick och framtid

180514-Israelgala-1.jpg
 
180514-Israelgala-PAE.jpg
 
180514-Israelgala-2.jpg– Israel är inte bara ett vardagligt land, det är mer än så!
Med dessa ord som grund förklarade pastor Per-Åke Eliasson varför församlingen Kristet Center Örebro valt att uppmärksamma Israels 70-årsjubileum och beskrev den kallelse som Gud gett det israeliska folket.

Lukas Berggren, chefredaktör för tidningen Världen Idag, fokuserade på det som inte sägs i media och beskrev den felaktiga rapporteringen som pågått i Sverige. Han överlämnade en gåva till Israels ambassadör där han lovade en rättvis och saklig Israelrapportering från tidningen Världen idag.

180514-Israelgala-IlanBen-Dov.jpg
 
Den israeliska ambassadören, Ilan Ben-Dov välkomnades upp på scenen under stående applåder. Han lyfte fram den sida av Israel som media misslyckats med att rapportera. Israel som enda demokrati i mellanöstern, ett av de mest ekonomiskt framgångsrika länderma, som lärt sig använda de få naturtillgångar de har. Ilan Ben-Dov avslutade sitt tal med att blicka framåt.
– Å ena sidan kommer Israel fortsätta att utbilda och bygga landet och å andra sidan kommer Israel alltid att önska fred.

Ulf Cahn från Förenade Israelinsamlingen läste upp en del av självständighetsdeklarationen som Ben-Gurion läste upp den 14 maj, 70 år tidigare, då Israel etablerades.
– Israels framgång går inte att förklara på naturliga sätt, vi måste ta till Bibeln, säger Ulf Cahn och syftar på den utveckling och tillväxt som Israel fått se under sina unga 70 år. Han pekade även på profetiska bibelord som talar om Israel och det judiska folket.
– Både landet och folket grönskar när det är tillsammans, sa han och hänvisade till Hesekiel 36:1-15.

Precis som alla traditionsenliga kalas firar med tårta, bjöd församlingen på riktig feststämning då kvällen avslutades med tårtbuffé.
 
180514-Israelgala-3.jpg
 
Galan finns att se på KCPlay.


Publicerad: 2018-05-17
Text: Emelie Karlsson
Foto: Amanda Jansson