KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Tid för nya missionärer i Sverige

180504-Missionskonferens-1.jpg
 
Den 4-6 maj i år, hölls församlingens första Missionskonferens, med temat en Ung generation i mission. Inbjudna talare för helgen var Marcus och Hanna Bloom, grundare för Good News to All People, och Peter Paulsson, grundare av Open Doors i Sverige.

 
180504-Missionskonferens-MarcusBloom.jpg
 
Konferensen inleddes på fredag kväll, då Marcus Bloom predikade och talade om att vi behöver ta tillbaka missionsbefallningen och läste utifrån Matteusevangeliet 24:14 “Och detta evangelium om riket skall predikas i hela världen till ett vittnesbörd för alla folk, och sedan skall slutet komma”.
– Gud vill ge dig en dröm ikväll. Gud vill låta dig bli havande med folk, stammar och länder ikväll, inledde Marcus Bloom.

180504-Missionskonferens-PeterPaulsson.jpgPå lördagen hölls flera seminarier kring temat mission, där bl.a. Peter Paulsson berättade om Open Doors arbete med att både kartlägga och aktivt hjälpa de länder där förföljelsen av kristna är som störst. Han delade också personligt om sin kallelse in i tjänst. På kvällen predikade sedan Marcus Bloom och uppmanade Sveriges kristenhet att resa på sig till en ny armé av missionspionjärer.
– Det är tid för nya missionärer i Sverige att resa på sig! Gud vill resa upp nya pionjärer!
Marcus Bloom talade också om att vi inte ska frukta någonting, för Gud är med oss. Så som Gud var med Mose var han sedan med Josua. Så som Josua reste på sig och gick över Jordan ska vi också resa på oss och gå över våra hinder, vår Jordan.
– Det handlar inte om vem du är, utan vem Jesus är!
 
180504-Missionskonferens-HannaBloom.jpg
 
180504-Missionskonferens-MicaelLundin.jpgPå söndag förmiddag talade både Hanna Bloom och Micael Lundin. Hanna Bloom inledde med berättelsen om drottning Ester och talade utifrån temat att vi är utvalda för en tid som denna.
– Tänk att du och jag är födda in i den här tiden! Många gånger tror man att det bara är vissa som är kallade. Alla är missionärer på olika sätt!
Micael Lundin delade ett ord som ringt i honom: mobilisera. Han underströk också att vi inte får tröttna utan när Guds kairostid är inne kommer vi att få skörda.

På det sista mötet under söndagskvällen talade Marcus Bloom om alla de människor runt om i världen som ännu inte hört budskapet om Jesus predikas. Konferensen avslutades med uppmaningen och utmaningen att nå de “bortre raderna” med evangelium.

Församlingens första missionskonferens blev dagar fyllda av både uppmuntran, inspiration och utmaningar.

Har du missat något möte eller vill ta del av dem igen? Gå in på kcplay.se eller på vår podcast.
Vill du veta mer om Marcus & Hanna Bloom? Läs intervjun eller besök deras hemsida gntap.org.
Vill du veta mer om Open Doors? Gå in på open-doors.se.


Publicerad: 2018-05-14
Text: Johanna Nogueira
Foto: Amanda Jansson, Johan Hagström