KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Intervju med Hanna och Marcus Bloom

Marcus_HannaBloom.jpg
 
Det är lördag kväll, andra dagen på Missionskonferensen - En ung generation i mission, och sista mötet för dagen har precis avslutats. I ett hörn i möteslokalen möter vi Hanna och Marcus Bloom för att fånga upp dem och få höra dem lite närmre.


En ung generation i mission - Varför har ni valt att ansluta er till detta initiativ? Som vi hörde under lördag förmiddag, så är det inte så vanligt med missionskonferenser idag. Varför är det så viktigt?
Det går tillbaka till kvällens predikan. Att Gud vill resa upp en ny armé från vårt land Sverige. Därför är det en glädje att vara här. Vi vill befrukta och inspirera. Ute på fältet ser vi behoven av att det finns få arbetare. Vi vill vara med och föda fram nya arbetare som utför ett evangeliskt arbete. För många som jobbar med mission predikar inte.

Marcus, du talade i fredags om att ta tillbaka missionsbefallningen. Det ser ju lite dystert ut. Sverige har varit ett missionerande land, men är idag ett missionsland. Vad tror du har hänt i Sverige och i Europa när det gäller detta? Och hur kan vi ta tillbaka den och bryta igenom?
Missionen går ner. Allt inom kristenheten har gått ner andligen och då går missionen också ner, inleder Hanna. Marcus fortsätter och säger att den Helige Andes eld har slocknat, därför har nöden för de förlorade och missionsivern också slocknat. Under pingstväckelsen i Sverige i början på 1900-talet var det en Andens utgjutelse, vilket i sin tur gav nöd för människors frälsning. Under den här perioden så föddes missionärer på löpande band. Det behövs väckelse i Sverige!

Vad ser ni hittills i konferensen att Gud gör?
Gud brännmärker människor för första gången med missionskallelse. Återuppväcker kallelser och reser bedjare. Det som har fattats - nöden, kommer tillbaka. Vi vill förmedla nöden. Och vi har sett en stor hunger; en stor respons och gensvar. Vi tror och upplever att många har blivit smittade och befruktade. Att de fått en ny tro på kallelsen och en ny längtan.

Hanna - du är ju väldigt aktiv, undervisar och predikar - ser du att det saknas kvinnor på missionsfältet? Varför tror du att det är så? Vad kan vi göra för att förändra det?
Gud behöver arbetare. De fattas! Kvinnor blir fascinerade av att det är en kvinna som talar. De ser att det är en kvinna bland alla män och tänker: Kan hon så kan jag! Jag tänker på singelkvinnor idag. Förr, när de upplevde Guds kallelse så bara stack de ut på missionsfältet. Nu behöver man en man först. Gud kallar alla villiga och man kan resa än mer som familj. Men där finns fruktan och tankebyggnader om att det inte går.

Marcus flikar in att männen, ledare och predikanter behöver ändra sin inställning till kvinnor. Guds Ande vill kalla och smörja och männen behöver ge kvinnorna mer utrymme. Männen behöver också pusha för detta, tillägger Hanna. Om Marcus inte hade pushat mig hade jag inte varit där jag är idag.

Vad skulle ni vilja säga till den som funderar på att engagera sig i mission? Hur ska man gå tillväga?
Följ med på resor! Kom ut på fältet och testa på! Utbrister Hanna entusiastiskt. Där föds det saker, på fältet. Marcus instämmer och säger, res och följ med andra missionärer eller evangelister. Med dem som redan är ute. Åk med ut på team. Där får man lära sig saker och Gud leder sedan vidare.

Vad skulle ni säga till den som känner att “jag är ingen missionär”?
Be och ge! utropar Marcus. Och Hanna tillägger att de också skulle må bra av att åka.

Det går inte att ta miste på att det brinner en passion för mission i deras hjärtan. Ivern att föra det vidare lyser genom deras ögon. Vad väntar DU på? Du kan också bli en del av det!

Vill du veta mer om Hanna och Marcus Bloom och deras arbete med mission så besök deras hemsida gntap.se.


Publicerad: 2018-05-14
Text: Johanna Nogueira
Foto: Amanda Jansson