julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Fyra dagar av firande

180331-Kristikors-1.jpg
 
Nattvardsgudstjänst, kvällsmöten och söndagsgudstjänst. Påskkonferensens olika delar kretsade alla kring det centrala i påsken, och det som också var konferensens tema:  Kristi kors - en välsignelse för alla folk.


– Vi firar fyra dagar som för alltid förändrade världen, sa pastor Per-Åke Eliasson när påskkonferensen inleddes på torsdagskvällen med nattvardsgudstjänst.
Innan nattvarden delades läste han bland annat ett långt stycke i Matteusevangeliets 26 kapitel som beskriver Jesus sista måltid tillsammans med lärjungarna, kampen i Getsemane och fängslandet.
De som kommit för att dela Herrens måltid fick också tillfälle att uttrycka sin tacksamhet i lovsång, som fyllde en stor del av kvällen. De församlade proklamerade också ut sin tro i den apostoliska trosbekännelsen.
 
180329-Kristikors-nattvard.jpg
 
Långfredagskvällen handlade om korsets kontext.
– Korset måste alltid sättas i det större perspektivet där vi har med oss skapelsen, fallet, synden, domen och lagen. Annars kommer vi aldrig förstå varför korset behövde resas, konstaterade pastor Per-Åke Eliasson.
Han gjorde nedslag i flertalet kapitel i Romarbrevet.
– Det hände så mycket mer när Adam och Eva valde fel, än att de bara valde fel. Vi läser i Romarbrevet 5:12 att synden kom in i världen, sa Eliasson.
– Genom korset kunde Gud fria syndaren, utan att fria synden. Det är därför korset inte bara är en upplevelsefråga, utan en juridisk fråga, proklamerade Eliasson.
– Det finns en grund för vår tro och det är korset. Det står som ett fundament i alla tider! Kristus tog din och min plats!
 
180331-Kristikors-AJ.jpg
 
Under lördagskvällen medverkade ungdomskören med två sånger innan Andreas Junaeus delade ett budskap om seger.
– All tro är byggd på det Gud har sagt, och det han har sagt är hans också mäktig att hålla, sa Andreas Junaeus.
Också han besökte Romarbrevet och läste där i kapitel 4 om Abraham som trodde och höll fast vid Guds löfte, trots att allt hopp egentligen var ute.
– Det finns en seger i väntan på genombrott. Du kan ha lördag i ditt liv, men det kommer en söndag också, proklamerade Junaeus.
 
180331-Kristikors-ML.jpg
 
Söndagsgudstjänstens fokus hamnade naturligt på den uppståndne Frälsaren. Micael Lundin talade om att aldrig tystna.
– Uppståndelsekraften ska få bli verksam i oss. Vi ska gå ut och proklamera Jesu seger. Jesus lever i Sverige 2018, sa Micael Lundin.
Han läste Paulus ord i Efesierbrevet där han ber om öppnade ögon och uppenbarelse över den kraft som är verksam i alla troende.
– Jesus har all makt, och han deligerar sin makt till oss som Guds församling, sa Lundin.

Påskdagens gudstjänst avslutades med proklamationssånger, glädje och dans.
"Halleluja! Jesus lever! Dödens udd är bruten och graven den är tom! Ja, vår Kung har uppstått. Jesus lever, han lever! Halleluja, han uppstånden är!"


Publicerad: 2018-03-31
Text: Lina Hagström
Foto: Amanda Jansson