julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Nationella bönedagar: Severin predikade om evangelistens tjänst

180104-NB-Carl-Gustaf_Severin.jpg
 
– Varför kallar Gud människor? Jo, för att det finns nöd ute i världen.
Det sa Carl-Gustaf Severin när han talade första kvällen av de nationella bönedagarna. Efter förkunnelsen, som kantades av berättelser från både missionsfältet och Sverige, ljöd ett gemensamt bönebrus. Syftet: att Sverige åter ska se evangelister gå ut i hela landet och frimodigt predika Kristi kors.

Carl-Gustaf Severin inledningstalade på de nationella bönedagarna och uttryckte sig angeläget om temat.
– Jag sa direkt när jag talade med Per-Åke, att om jag kan komma ska jag predika om detta, och jag vill predika om evangelistens tjänst i kväll, sa Severin.
Han konstaterade att precis som bonden behöver redskap för att bärga in skörden, så behöver Gud redskap.
– Varför kallar Gud människor? Jo, för att det finns nöd ute i världen. Evangelisten är bristvara i Sverige i dag och jag tror att Gud vill resa upp många Billy Graham och Reinhard Bonke för att nå vårt land och utöver världen.
Severin delade med sig av berättelser och minnesbilder från sina många år i tjänst och konstaterade att evangeliet är Guds kraft till frälsning.
– Det må vara hur hårt och stängt som helst men evangeliet kommer att bryta igenom, sa han, och menade att detta gällde även Sverige.
– Många säger att Sverige är hårt och det är mycket som är mörkt i det här landet, men vi ska inte bara klaga på det som är fel, vi ska predika ljuset.

I mötets andra del ledde Carl-Gustaf Severin i bön tillsammans med flera andra tillresta predikanter och tjänstegåvor. Bönerna gällde just att evangelisten tjänstegåva åter ska få betjäna Sverige.
– Gud, vi ber för alla evangelister som av någon anledning lagt ner sin mantel. Vi kallar på dem att komma in i tjänst för dig igen, bad Hanna Bloom, evangelist och ledare för missionsorganisationen Good News To All People, tillsammans med sin make Marcus.

De nationella bönedagarna pågår till och med söndag och innehåller både möten med bön och samlingar med enbart bön.


Publicerad: 2018-01-05
Text: Lina Hagström
Foto: Amanda Jansson