julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bildspel: Familjefest och fokus framåt

171231-Nyar.jpg
 
En späckad afton med familjeorienterat nyårsmöte, supé och tongivande nyårsvaka – nyårsaftonen på Kristet Center Örebro kretsade kring mission och att det är tid att bli en troshjälte.

Ronny Reporter var en av alla som dök upp på nyårsfirandets första del. Med mikrofonen i högsta hugg gav sig handdockan ut efter svar, och resultatet fick publiken se på skärmarna. På plats i fysisk person var Anna Karlsson och Oskar Gerdin som ledde denna första och mer familjeorienterade del av kvällen, och där mission var den röda tråd som syntes genom hela programmet. Under kvällen fanns det god möjlighet att få sig ett gott skratt likaväl som en utmaning och uppmuntran inför det kommande året. Även barnen fick ta plats på scenen i form av sång och dans.
Efter filmklipp, spex, och musik fick värdparet till sist en pratstund med Micael Lundin, missionsansvarig i församlingen.
– Mission handlar om människor, därför kan du vara missionär precis vart som helst, sa Micael Lundin under intervjun.

När nyårssupén avnjutits inleddes nyårsvakan.
 – Det är ett skifte av år nu, men också ett skifte av säsong. 2017 har varit ett år då Herren har velat hjälpa oss att bli förberedda för den säsongen, med det nya innehåll den kommer att ha, sa pastor Per-Åke Eliasson.
Han läste sedan de tre första verserna i Hebréerbrevet kapitel 12.
– Det är tid för nya troshjältar i Sverige. Bibeln har exempel på mängder av troshjältar. Mellan Hebréerbrevet 10:32 och 12:3 har du ett kompakt undervisningspaket kring detta. Det säger oss bland annat att fastän man är född på nytt och älskar Jesus är det fullt möjligt att tappa det man fått, både som individ, familj och församling. Medicinen är att utmanas och uppmuntras av dem som har plöjt upp andra fåror, än de som stannat av, sa Per-Åke Eliasson, och konstaterade att det har att göra med att ha rätta prioriteringar och värderingar.
– En troshjälte är någon som gör skillnad i sin generation och som genom sitt liv blir en förebild för andra och kommande generationer. Gud är inte beroende av styrka, men han är beroende av vår tillgänglighet. Det står till och med att de var svaga, hela högen, men de blev starka och de fick kraft, sa Per-Åke Eliasson.
Han talade sedan om några av de personer som står omnämnda i uppräkningen av alla troshjältar och sammanfattade hur Abels, Hanoks, Noas, Abraham, Isak och Jakobs livsval angår oss i dag.
 – Att leva i tro är mer än att hålla för sant att Gud finns. Det är att det han säger får en aktualitet i mig. Jag behöver ha blicken fäst på Jesus, och möta livet genom Jesus. Det betyder att jag går till Jesus och ser om han har en lösning, innan jag säger att det är omöjligt.

År 2018 tog sin början i bön, lovsång och dans inför Herren.
 
Nyår 2017-2018


 
Nyårsmötet
och nyårsvakan kan ses på kcplay.se.


Publicerad: 2018-01-04
Text: Lina Hagström
Foto: Amanda Jansson