julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Barnens helg i kyrkan

171118-Barnloppis.jpg
 
Församlingen är en levande plats för ung som gammal. Många gånger kommer man till kyrkan, inte bara för att få något, utan för att ge. Men när man ger så går man aldrig tomhänt därifrån. Häng med och se vad barnen gjorde i kyrkan helgen 18-19 november!

På lördagen fylldes cafeterian med loppisbord och inga mindre en kyrkans barn stod där och sålde allt från väl utrustade dockhus till vinterkängor. Alla intäkter denna dag gick till Barnhjälp Soluppgång. Så den som gick hem med ett par skridskor och några nya böcker under armen hade också varit med och hjälpt barn i Uganda.

På söndagen var det i vanlig ordning dags för Promiseland. När barnen kommer innanför dörren till skolbyggnaden där söndagsskolan håller hus möttes de av röda mattan. Barnen mellan 7-11 år får välja mellan två workshop varje söndag. De barn som är mellan 3-6 är med sina ledare i tre olika åldersanpassade grupper. Jonas, som dagen till ära klätt ut sig till en cowboy, tycker det är viktigt att barnen känner sig välkomna när de kommer.
− När man klär ut sig såhär hajar både barnen och de vuxna till lite när de kommer, det kan ibland behövas en söndag morgon, säger Jonas och skriver upp ytterligare ett barn som kommer in på den röda mattan genom dörren.

Idag har båda workshop-grupperna samma aktivitet. De gör grattiskort till ”Roffe” som är en figur som bor uppe i barnmöteslokalen. Barnen är förväntansfulla för ”Roffe” som de fått följa under terminen fyller nämligen år. Stämningen är lugn och trivsam. Medan barnen klipper och klistrar går ledarna runt och småpratar lite med barnen och hjälper till. Det märks att de känner varandra väl.
− Det bästa med Promiseland är att man får träffa sina kompisar och att det finns olika saker att välja på varje söndag, säger Harry.
− Jag gillar att vi får höra massa historier från Bibeln och hur andra ledare har haft det med Gud och helt plötsligt kommer bara ”Roffe” ut, säger Mitu förtjust.
Någon är glad att få träffa sin kusin på söndagsskolan och en annan gillar aktiviteterna: sport, lek, tävling, baka och pyssla.
− Det är bäst när det är samling och någon hemlig gäst berättar om vad Gud har gjort för dem, när de berättar om sitt liv, säger Charlie.

Joakim har varit workshopledare i tio år och han älskar att vara med alla barn.
− Sen får man ju också använda sin egen kreativitet och ge vidare till barnen det man själv fått som gåva, säger Joakim och ser ut att trivas som fisken i vattnet.

Väl uppe på barnmötet förbereder sig ledarna noga. De övar repliker, blåser ballonger, går igenom körordning och ber för mötet och alla barn som ska komma dit. Esther och Eunice är två av ledarna i barnmötesteamet och de tycker att det har varit väldigt utmanande och utvecklande att vara med.
− Man får verkligen vara beroende av Gud många gånger när man gör saker som man aldrig har gjort förut, säger Eunice som ska hålla i predikan för barnen för första gången.
Esther poängterar att barnmötet verkligen är barnens chans till gudstjänst just den söndagen och att de har ett viktigt jobb som ”översättare” av Bibelns budskap till barnen så att de kan förstå.
− Vi får vara med och göra varje del av en gudstjänst, fast till barnen. Lovsång, dela Guds ord, be med dem, det är utmanande, säger Esther.

Musiken drar igång och barnen rusar in i barnmöteslokalen. Temat den här dagen är Paulus som led skeppsbrott och barnen får genom ett roligt och spännande drama ta del av berättelsen när Paulus hamnar på Malta och blir biten av en giftorm. Eunice sammanfattar sedan kärnan i budskapet.
− Alla är vi missionärer där vi är! Jesus går med oss i vårat uppdrag och han är också med oss även när det stormar och livet kan kännas svårt, säger Eunice.

Sedan kommer den stora finalen när barnen äntligen ska få överraska ”Roffe” och få gå fram och hälsa på honom i hans fönster. ”Roffes” granne ”Ove” hade också bakat födelsedagskakor dagen till ära och när barnen går från barnmötet får de alla med sig varsin bakelse. Men de har fått mer än så – de har fått ett budskap om att de har ett alldeles eget hedersuppdrag från Gud: att vara en missionär där de är.

Bildspel: Barnens helg i kyrkan


Publicerad: 2017-11-26
Text: Anna Karlsson
Foto: Amanda Jansson