KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Ett soligt firande

170924-Sven-Eric-2.jpg
 
Om det inte var sol ute den dagen så var stämningen desto ljusare inne på Kristet Center Örebro. Sven-Eric Gustafsson, grundare av Barnhjälp Soluppgång i Uganda, firade 85 år och uppmärksammades på ett särskilt sätt av församlingen söndagen 24 september.


I samband med firandet presenterades också Barnhjälp Soluppgångs nya arbete med läger för ungdomar i Uganda som startar upp i december i år. Syftet är att träna dem i “affärstänk” och entreprenörskap för att hjälpa dem till en egen försörjning samt att utbilda främst unga tjejer i sex och relationer. Allt för att rusta dem för en ljus framtid.

– Hundratals barn har fått en soluppgång i sina liv. Och nu går arbetet vidare genom församlingen, sa Sven-Eric Gustafsson när han klev upp på scenen för att tacka församlingen.

170924-Sven-Eric-3.jpgHan tog också tillfället i akt att utmana åhörarna att följa Herrens kallelse och berättade om hur han under andra världskriget blev kallad att vara budbärare.
– Jag vill vara en budbärare för Herren, sa han och avslutade med en uppmuntran till alla närvarande faddrar.
– Soluppgång är Guds förlängda arm. Du är en soluppgång som fadder. Vi tillsammans får se oss som soluppgång, tillsammans med vårdnadshavare och församling där ute för dessa barn.

Under gudstjänsten visades videohälsningar från Uganda där nu vuxna Soluppgångsbarn och teamet som arbetar med fadderverksamheten idag uttryckte sin tacksamhet till jubilaren. Det togs också upp ett särskilt offer som skulle gå till det nya arbetsområdet inom Soluppgång och hela kalaset avslutades med en riktig tårtfest ute i cafeterian.

Vädret till trots så var det strålande solsken inne på Kristet Center Örebro den dagen.

Vill du vara med och skapa en ljusare framtid för någon? Vill du veta mer om Soluppgång eller ge en gåva? Klicka här.


Publicerad: 2017-09-27
Text: Johanna Nogueira
Foto: Anna Karlsson