KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Frid över Jerusalem

170910-DAI-4.jpg
 
Den 10 september var en dag med fokus på Israel och inte minst Jerusalem som ju firar 50 år som enad stad i år. Faydra Shaphiro från Israel och Ulf Cahn från Förenade Israelinsamlingen i Sverige var gästtalare.
 
170910-DAI-3.jpg
 
Faydra Shapiro har på sitt sedvanliga sätt en unik förmåga att lägga ut texter ur gamla testamentet eller som det för henne som judinna är; torahn. Genom liknelser och paralleller till vårt nutida sätt att leva förklarar hon bibelns sanningar från helt nya perspektiv. Liksom Faydra Shapiro uttryckte Ulf Cahn tacksamhet över den värme, kärlek och stöd de känner från församlingen. Under förmiddagen togs det också upp en gåva till Förenade Israelinsamlingen som just nu arbetar med ett jubileumsprojekt som går till en mottagning på Hadassa-sjukhuset i Jerusalem som arbetar med tidig diagnostisering och behandling av bröstcancer hos kvinnor. Sjukhuset är tillgängligt och öppet för alla i Israel. Under kvällen var fokuset ännu större på att Jerusalem firar 50 år som enad stad. Faydra Shapiro talade om Jerusalems betydelse både som jordisk och himmelsk stad och Ulf Cahn lyfte fram närmast okända icke-judar genom historien som varit avgörande för Israels bildande av en egen stat. Under kvällen togs ytterligare en insamling upp, denna gång för Israel Center for Jewish-Christian Relations som Faydra Shapiro är en del av.

170910-DAI-2.jpg


Publicerad: 2017-09-14
Text: Anna Karlsson
Foto: Johan Hagström