julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bildspel: Kärlek till Örebro

170526-KarlektillOrebro.jpg
 
Helgen som gick, den 26–28 maj 2017, kommer att stanna länge i Örebroarnas minne. Det var helgen då kyrkorna i Örebro tillsammans ordnade en kärleksfest för sin stad. Det var den soliga varma helgen då evangeliet predikades mitt bland uteserveringar och helgfirare. Det var helgen då lovsången steg och Jesu namn proklamerades av tusentals människor mitt på Stortorget.

Pingstkyrkan Elim i Örebro stod som initiativtagare till Kärlek till Örebro som bestod av bönemöten veckan innan själva satsningen samt en konsert på Stortorget och två möten i Pingstkyrkan. Tillsammans med ett tiotal andra församlingar hade man också arbetat fram en tydlig tanke om uppföljningsarbete så att den utåtriktade satsningen skulle få en självklar fortsättning i de olika församlingarna. Kristet Center Örebro var en av kyrkorna som bistod med ett team av förebedjare och kontaktpersoner samt uppföljningsarbete.

Inbjuden särskilt till helgen var rapparen Sebastian Stakset, tidigare känd som Sebbe Staxx i den kontroversiella gruppen Kartellen. Tillsammans med artister som Emmy och Ella och Boris René intog kyrkorna i Örebro Stortorget med ett tydligt kärleksbudskap på fredagskvällen. Stämningen var på topp mitt i sommarörebro men fokus på Jesus blev tydligare och tydligare ju mer kvällen gick. När Sebastian Stakset klev upp på scenen steg han först ned på knä och bad och tackade Jesus för att han skulle uppenbara sin kärlek på torget ikväll.
­− Jag skäms inte för evangeliet, utropade Sebastian Stakset på torget och möttes av spontana applåder och jubel.
Lika frimodigt delade han sitt vittnesbörd om hur han mått dåligt och varit fängslad i sin själ i så många år, men hur Jesus gjort honom fri och gett honom livet tillbaka. Droger, hat, fängelsestraff, svek och brutna löften som han inte kunde ta sig ur trots att han prövat all hjälp man kan få. Men Jesus har tagit allt detta och idag har han en upprättad familj och lever i en församling och tjänar Gud med sin musik. Avslutningsvis steg lovsången upp från torget då tusentals människor sjöng ”What a beutiful name it is, the namne om Jesus Christ my King” om och om igen. När en frälsningsinbjudan gick ut så restes många händer över hela torget. Flera av dessa personer tog sedan kontakt med förebedjare och har fått en fortsatt kontakt och uppföljning.

På lördagkvällen och söndag eftermiddag fortsatte mötena i Pingstkyrkan i Örebro som fylldes till sista stol av mötesbesökare. Även under dessa tillfällen vittnade och predikade Sebastian Stakset och delade med sig av vittnesbörd, inte bara från hans liv, utan från många andra personer som han hade med sig i mötena. Gensvaret var stort på inbjudan till förbön och många fick möta Guds kraft.
 
Bildspel: Kärlek till Örebro


 
Läs mer om Kärlek till Örebro på varldenidag.se
http://www.varldenidag.se/nyheter/omvandelser-och-folkfest-pa-torget-i-orebro/Bbbqdr!MBrAOSfetGv6BrJyw9hfcw/


Publicerad: 2017-06-02
Text: Anna Karlsson
Foto: Amanda Jansson