julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

"Det står skrivet..."

170507-Mats-JanSoderberg-2.jpg
 
Söndagen den 7 maj gästades församlingen av Mats-Jan Söderberg, missionsföreståndare för Folk & Språk, internationellt känt som Wycliffe.


Han höll en inspirerande och utmanande predikan om Guds Ord, det skrivna ordet, och att göra det tillgängligt till alla människor.
– Allting i vår vandring med Jesus börjar med Bibeln, med Ordet.

Mats-Jan Söderberg talade om vikten att människor ska få tillgång till Bibeln på sitt eget språk, sitt hjärtespråk, och gav ett tydligt exempel genom att läsa samma bibelvers på flera språk tills han slutligen läste det på svenska.
– Vi predikar och vi talar mycket om att vi ska nå de onådda folken, men det jag har upptäckt är att en stor majoritet av dessa onådda folk faktiskt är analfabeter, sa Jan-Mats Söderberg och tillade att hela Bibeln är fullt utav uttrycket: "Det står skrivet..." Det måste läsas!

Under sin predikan tog han upp en del fakta och berättade att av världens ca 7000 språk så finns det 2424 pågående översättningsprojekt medan 1600 språk ännu inte har en påbörjad översättning av Bibeln. Idag finns det 1,5 miljarder människor som inte har tillgång till det skrivna Guds Ordet på sitt modersmål.

Jan-Mats Södeberg berättade också bland annat om ett missionärspar på Papa Nya Guinea som gett 43 år av sina liv för att översätta Nya Testamentet till två stamspråk som saknade ett eget skriftspråk. Paret fick först skapa ett skriftspråk för att sedan kunna översätta Bibeln.
– Människor måste få tillgång till Ordet, till Bibeln. Utan den kan de inte komma till tro!

Jan-Mats Söderberg fortsatte med att uppmana församlingen att att be för de bibellösa folken i sina förböner.
– Ropa till Gud att de ska få tillgång till det Ord som frälser dem, sa han. Missionsbefallningen är inte färdig. Vi behöver "rise up to the challenge"!

Vill du veta mer om eller bli en del av Folk & Språks arbete i Sverige eller Wycliffes internationella arbete? Klicka här. Kanske är just du en av de personer de söker!

Se mötet på KCPlay.
 
170507-Mats-JanSoderberg-3.jpg 


Publicerad: 2017-05-15
Text: Johanna Nogueira
Foto: Johan Hagström