KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bildspel: En dag på Buskul

170422
 
Lördagen den 22 april var det äntligen dags för årets andra Buskul i Vivalla. Den här gången samlades förväntansfulla barn, föräldrar och ledare i Vivallagårdens idrottshall för att dra igång dagens buskulmöte.


Som alltid när buskul sätter igång var det full fart från början och barnen fick sjunga med i några sånger som fick stämningen på topp. Fler och fler barn droppade in under mötets gång och mot slutet av mötet var det nära på fullt i den lilla idrottshallen.

Efter en riktig rivstart med sång och musik var det dags att presentera dagens buskul-tema. Johanna Karlsson kom in på scenen och med hjälp av några läskunniga barn i publiken fick de fram temat ”Älska Vivalla”.
”Det finns många saker i Vivalla som gör det värt att älska”, sa Johanna och räknade upp saker som sport, nya, fina hus, Vivallabadet och Buskul. ”Men det som gör Vivalla mest värt att älska, är alla människor. För att du bor i Vivalla är Vivalla värt att älska”. Hon talade även om att alla människor har guld i sig, men att ibland tar det lite tid att hitta guldet både i sig själv och i andra.

Under mötet behandlades detta tema på många olika sätt. Barnen fick möta dockorna Johnny, Conny, Aja och Maja som till att börja med inte alls kommer överens, men som i slutet av dockdramat ändå kommer fram till att alla människor är skattkistor och att Gud älskar alla.

Dessutom fick de träffa Rosita och Jacke som spelar i ett fotbollslag, men som förlorar hela tiden. Jacke tycker att Rosita har sabbat hela matchen och att hon måste ändra på sig. Rosita känner sig så ledsen att hon säger rakt ut att hon är värdelös. Men då kommer Sasha och Wahid inspringande, med en blinkande och tjutande ”värdelöslampa”. De förklarar för Rosita att alla människor är värdefulla och sjunger sången ”Du vet väl om att du är värdefull” för henne och för hela publiken.

170422Naturligtvis var det också tävlingar under mötet, bland annat buskulklassikern ”dumle-klubba”, och när slutpoängen summerades hade tjejerna vunnit och fick gå först ut på Vivallaksolans skolgård och hämta saft och bulle. Därute fortsatte eftermiddagen med olika aktiviteter såsom fotboll, basket, hopprep, målarbilder och mycket mer.

Johanna Karlsson, som var med och startade arbetet med Buskul, svarar så här på frågan om varför arbetet startade:
”Församlingen kände ett uppdrag att betjäna Vivalla och fick från Gud att nyckeln till att kunna betjäna stadsdelen låg i att betjäna barnen. Tidigare hade vi haft augustifestival och Jesusfestival under somrarna, men år 2007 hölls det första Buskulmötet.”

Hon fick även frågan om hur hon ser på framtiden med Buskul:
”Det finns mycket behov i stadsdelen och många möjligheter till att få vara med och betjäna. Det jag kan se är att arbetet har gått från att vara mer inriktat på att bjuda in till möten till att bli mer och mer uppsamlande och tillgängligt, och att det i framtiden kan fortsätta i den riktningen.”
 
Bildspel - Buskul


Publicerad: 2017-04-30
Text: Hanna Sandell
Foto: Johan Hagström