julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bönen har börjat

170105-NB-DanielAlm-1.jpg
 
Första tillfället på de nationella bönedagarna kom att handla om att på nytt gräva fram de andliga välsignelsebrunnar som grusats igen, men inte för att nostalgiskt blicka bakåt, utan för att hitta en källa som är för i dag. Daniel Alm, föreståndare för Pingst FFS och pastor i Västerås Pingst, talade på torsdagskvällen och han delade med sig av tre konkreta böneinriktningar.

Att höra vad Anden talar till sin församling i dag, att återupptäcka vad apostolisk kristendom är, och att hitta fram i ett liv i gudsfruktan och ödmjukhet. Dessa tre saker blev fokus när Daniel Alm avslutat sin förkunnelse. I hela kyrksalen hördes ett bönebrus. Olika uttryckssätt, men i en gemensam längtan.
 – Vi får så många impulser hela tiden, inte minst genom våra telefoner. För egen del vill jag att 2017 ska bli ett år när jag tar in Herrens signaler, uttryckte Daniel Alm, och konstaterade att svensk kristenhet ibland fastnat i oviktigheter och blivit upptagna med verksamhet och lära i stället för liv.
– Först är vi för unga, sedan för upptagna, och sedan för gamla. Vi har alltid ursäkter. När ska vi då tjäna Gud? Daniel Alm ställde frågan varken sarkastiskt eller vasst, snarare något sorgset och med en önskan om att svensk kristenhet ska vakna upp och hitta sin verkliga kallelse. Inte bara blicka bakåt.
– Det finns ett fantastiskt arv, javisst, men det är källor som är till för i dag! Det finns en fortsättning!
 
170105-NB-DanielAlm-2.jpg
 
De nationella bönedagarna pågår fram till söndag och bland de medverkande finns utöver Daniel Alm också Birger Wroldsen, Hans Augustsson, Lukas Berggren, Curt Johansson, Torbjörn Aronsson, Åke Carlson, Stefan Salmonsson och Per-Åke Eliasson.
– Dessa dagar avsätter vi tid till att be för det som är på Guds hjärta för vårt land, detta är en del av vår kallelse som kristna. Jag tror också att vi ska få uppleva det som finns beskrivet i Haggais bok: att när profeten talade så hörde man också Guds röst. Det finns ett tilltal från himlen de här dagarna, sa Per-Åke Eliasson på torsdagskvällen.


Publicerad: 2017-01-05
Text: Lina Hagström
Foto: Lina Hagström