julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bildspel: 2017 – början på en ny säsong

161231
 
Nyårsfirandets första del innehöll många tillbakablickar. Inte bara på det gånga året utan också på de 21 år som utgör församlingens historik.
– Jag tror att 2017 är en bro in i nästa säsong för vår församling, sa Per-Åke Eliasson, och känslan av att vara på väg in i något nytt präglade kvällen.

Färgsprakande framträdanden av ungdomskören, dans, besök av de kreativa rockdockorna och så flera tillbakablickar på olika arbetsområden i församlingen, det var något av vad nyårsmötet 2016 innehöll. Redan i denna första del fanns en påtaglig känsla av att vara på väg in i något nytt. När församlingens missionsansvarige, Micael Lundin, summerade året, men också åren bakåt, formulerade han sig så här:
– Det har handlat mycket om att besöka, be och bespeja. Jag tror att vi nu kommer gå in i en tid när vi ska se mer av att besitta, befolka och bygga församlingar.
Och han var långt ifrån den ende att under kvällen referera till församlingsordet i Jesaja 54:1-3 där det står just …dina avkomlingar skall ta hedningars länder i besittning och åter befolka ödelagda städer. (slutet vers 3)

När nyårsmaten serverats och efterrätterna avnjutits tog nyårsvakan vid.
– Jag tror av hela mitt hjärta att 2017 är början på ett säsongskifte, en bro in i något som Gud vill föra oss in i. En säsong skiftar aldrig på en dag, eller vid ett tillfälle, utan skiftet börjar med att något avtar, och något annat tilltar, konstaterade församlingens huvudpastor, Per-Åke Eliasson.
Med formuleringen ”seger mot alla odds” dök han in i berättelsen i 2 Samuelsbokens femte kapitel, och läste om hur kung David intog staden Jerusalem. En stad som Jebuséerna under 400 år hade hindrat folket att erövra.

– Jerusalem var av många skäl en mycket viktig plats att inta och befästa. I våra liv finns ingen viktigare plats än hjärtat – för hjärtat är Guds förankringsplats i våra liv. Där, i ditt innersta, har han lagt ner sina planer och tankar, sa Per-Åke Eliasson.
– Jebuséerna är ett uttryck för den svaghet som har en stark destruktiv styrka och kan hindra Guds vilja i våra liv.

Han gick sedan igenom exempel på svagheter, som kan vara hinder för oss när vi lever med att erövra, befästa, och bevara våra egna hjärtan.
– En felaktig självbild och brist på självinsikt kan ställa till det för oss. Vi ser två ytterligheter i Gideon och Petrus där den ena menade sig inte kunna någonting och den andra kunde allt, sa Per-Åke Eliasson, och berörde vidare bland annat ursäkter, flykt och brist på disciplin kring den egna tiden med Herren.
– Dessa saker kan både binda och hindra oss från att göra det Gud vill, men liksom David intog ”likväl” så kan vi vinna seger mot alla odds.
 
Bildspel: Nyår 2016-2017


Publicerad: 2017-01-04
Text: Lina Hagström
Foto: Amanda Jansson, Lina Hagström