Israelresa2019-topbnr.jpg

KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Johanna Karlsson

Söndag 10:00
Gudstjänst
Andreas Junaeus
Webb-tv
Promiseland
Söndagsteensnet

Söndag 18:00
Församlingsbön
för medlemmar

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Faddergala - En kväll för de föräldralösa barnen

161105-Faddergalan-1.jpg
 
Under faddergalan den 5 november kom tre länder som vanligtvis ligger långt borta, väldigt nära. Församlingens tre olika arbeten för föräldralösa barn i Israel, Kenya och Uganda presenterades i ord, färgsprakande musikaliska inslag och påplats-hälsningar.


– Det här är en kväll med föräldralösa barn i fokus. Vi vill presentera behoven men också vad som görs. Och vi vill inbjuda dig att vara med och göra skillnad, sa Per-Åke Eliasson inledningsvis.
Ett humoristiskt och träffande inslag under kvällen gick under temat ”Vad gör du med 200 kr?”, och skapade både igenkänning och skratt, och när det var dags för intensiv swahiliskola fick alla lära sig ”Habari gani?” – ”Hur mår du?”. Det gavs även tillfälle för publiken att sträcka på benen när kören gungade loss till medryckande rytmer.
 
161105-Faddergalan-2.jpg
 
Värdarna Anna och Linus guidade genom kvällen och ramade in de olika inslagen med fakta och egna reflektioner. Anna berättade om sitt besök i den israeliska barnbyn Neve Michael och Linus återgav några minnen från sin tid tillsammans med familjen i Uganda. Hjärtliga hälsningar från olika medarbetare från alla tre länder framfördes på storbilden. De gav kortfattad uppdatering men framför allt uttryckte de sin tacksamhet för stöd engagemang. Hjärtskärande var inslaget om Kenneth i Uganda som förlorat båda sina föräldrar och som tillsammans med sina syskon levde i en tuff tillvaro. Något som förändrades påtagligt när Barnhjälp Soluppgång kom in i bilden.
 
161105-Faddergalan-6.jpg
 
Kanske kom arbetet i de tre olika länderna som närmast med hjälp av ytterligare ett land. Den polske pastorn Wojciech Trybek intervjuades av Per-Åke Eliasson genom tolken Adam Pyra, och det var säkerligen många som berördes av det stora engagemanget som Wojciech Trybek visade.
– Vårt land har varit med om svåra tider och då tagit emot hjälp, bland annat från Sverige. Vi har fortfarande utmaningar i vårt land, och vi har kanske inte samma levnadsstandard som Sverige, men vi har tillräckligt för att kunna vara en hjälp för andra, sa Trybek.
Han berättade om att han efter sitt första besök i Uganda sträckte sig efter att kunna erbjuda 50 föräldralösa barn en fadder från Polen. Något som ganska snart överträffades.
Genom stort engagemang har ordet om Barnhjälp Soluppgång fått stor spridning och i dag sponsras 237 barn av polska faddrar. Uppfinningsrikedomen blev tydlig, särskilt genom en storbildshälsning där en polsk kvinna redogjorde för hur arbetet landat i hjärtat och hur man startat en polsk facebooksida för Soluppgång och fått tidningar och radio att rapportera om arbetet. Man har också tagit fram material såsom kalendrar för att sälja och ytterligare dra in pengar till arbetet.

Under kvällens avslutning gavs möjlighet att ge en gåva, särskilt riktad till Barnhjälp Soluppgång i Uganda som fått behov av en ny och fungerade minibuss åt teamet som gör hembesök.

Se Faddergalan på KCPlay
 
161105-Faddergalan-4.jpg
 
161105-Faddergalan-7.jpg
 
161105-Faddergalan-8.jpg


Publicerad: 2016-11-06
Text: Lina Hagström
Foto: Maria Bernhardsson