KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Krönika: Augustifestivalen

160810-Augfest-1.jpg
 
− Vilket år startade Augustifestivalen? Pojken som frågar plirar med ögonen.
− Det här är nionde året vi kör, svarar jag.
− Då var jag ett år när ni började! Han ler stort och berättar att han minns att han kommit hit ända sedan han var liten.

Det är något visst med den här veckan i augusti. Vädret som växlar mellan sol, hagel, växlande molnighet och ösregn. Barnen som kommer springande och har längtat. Mammorna som jag pratade med förra året och att åter jämföra hur barnen har växt och om något nytt syskon tillkommit. Bullar, saft, hopprepstävling och rader av armband är bara ett verktyg för att nå det verkliga syftet: att betjäna Vivalla. En stadsdel som är tilltufsad, ökänd och ständigt på tapeten i media. Men också en stadsdel som är så mycket mer än allt det där. När vi möter människorna bakom statistiken och rapporterna suddas gränserna ut och ett äkta och varmt möte uppstår.

Vi skrattar åt samma skämt och pratar om att vara småbarnsförälder. Jag får ta del av deras historier och försöker förstå smärtan i det de gått igenom för att komma hit. Vi leker med deras barn, serverar ett glas saft och målar fjärilar på kinden. När regnet kommer stannar det trogna augustifestivalteamet kvar och kanske är det just det som gör den stora skillnaden. Att stanna kvar och bara vara.

I centrum är det fest och glädje när Buskulmötet startar. Veckan startar upp med temat ”Älska Vivalla” och barnen får själva berätta vad som är bäst med platsen där de bor.
−När man går ut finns det alltid någon annan som är ute! tycker en flicka är bäst.
Buskulteamet visar på att när olika människor med olika bakgrund samlas på ett ställe, kan det visserligen bli missförstånd, men framförallt kan man dra nytta av varandras olika gåvor.

Jag tänker att det som sker här, den här alldeles speciella veckan varje år, känns ganska viktigt. Att en plats där det finns oräkneliga utmaningar också får veta att den är älskad. Att en bulle i ett barns hand faktiskt kan göra skillnad, särskilt om samma hand fått ta emot bullar den här sensommarveckan i nio års tid.
 
160810-Augfest-3.jpg
 
160810-Augfest-4.jpg
 
160810-Augfest-2.jpg


Publicerad: 2016-08-14
Text: Anna Karlsson
Foto: Johanna Zetterström, Hanna Karlsson