julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Konfirmation

160619-Konfagtj.jpg
 
Söndagen den 19 juni konfirmerades femton ungdomar. Terminen som bestått av konfirmationsundervisning avslutades i den gångna veckan med ett läger på församlingsgården Västanås några mil utanför Örebro. En av konfirmationsledarna berättar.


Under en termin med lektioner fyllda till bredden av undervisning, gemenskap och utmaningar av alla dess slag har ett härligt tonårsgäng fått tid att söka inriktning för sitt liv. Vem är Jesus, vad är en församling och hur kan jag leva ett liv som lärjunge till Jesus idag?

Efter att ha arbetat tillsammans med konformationsundervisning under hela våren blev det äntligen dags att åka på läger. Men vilket läger sen! Där blandades rafflande militära utmaningar med utsökt mat och genuina Gudsmöten. Många tårar, mycket skratt och oändligt mycket av Guds närvaro har präglat dagarna ute på församlingens gård, Västanås, där konfirmationslägret har hållit hus 13-16 juni. Dagarna har bestått av egen tid med Gud och lektioner på förmiddagarna för att sedan gå över i den ökända ”Konfakampen” på eftermiddagarna. Där testas gränserna, lagandan och vinnarskallarna får en hel del att bita i.

Solen har lyst över ett sprudlande gäng och kvällarna har avslutats med, bland annat, gemenskap, samtal och lekar. Konfirmanderna var mer än nöjda och ledarna var trötta men uppfyllda av tacksamhet och förundran över skatterna de har fått möta, men framför allt – Guds kärlek som mött varje person!
 
160614-Konfa-1.jpg
 
160614-Konfa-2.jpg
 
160614-Konfa-3.jpg
 
160614-Konfa-4.jpg 


Publicerad: 2016-06-21
Text: Esther Bergman
Foto: Johanna Zetterström, Johan Hagström