julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

En vecka som pionjär

160518-Pionjar-1.jpg
 
Är du nyfiken på hur en vecka på Pionjärskolan ser ut? Rebecka Sandell, en av pionjärerna detta år, berättade för hemsidan om vad de gör på dagarna. Så välkommen att få en glimt av pionjärernas vardag!


En pionjärvecka börjar på tisdagen 8.30 då vi träffas som team och ber för dagen, och det som ligger framför, detta gör vi varje arbetsdag. Efter bönen är det dags för en så kallad teamträff, då träffas vi i teamet och uppdaterar oss själva och varandra på vad som händer framåt och också utvärderar det vi har gjort veckan innan.

När detta är klart så är det dags att börja ställa i ordning inför högstadiets Chapel som är som ett minimöte för eleverna på skolan där de under 40 minuter får möjlighet att lovsjunga Gud och lyssna på en kortare predikan. Vi plockar fram storbild och kollar så ljudet fungerar innan vi ber tillsammans med skolpastorn och de elever som är med och hjälper till under samlingen. Efter bönen traskar eleverna in och slår sig ner på sina platser. Esther välkomnar alla att ställa sig upp och vara med i lovsången. När lovsången är slut så är det tid för någon av oss pionjärer att dela någonting som vi har förberett och har på vårt hjärta till eleverna. Detta var verkligen en utmaning i början, en plats att utmanas och göra det som man inte tror att man klarar men också en plats av att se att det håller när man litar och kastar sig på Gud.

När alla elever har lämnat salen efter Chapel är det dags för en rask promenad på ca 50 meter upp på Andreas Junaeus kontor där vi har uppdatering. Vi går igenom veckan som varit och tar upp frågor som har kommit upp under vår teamträff tidigare. Efter uppdateringen har vi lunch och sedan har vi en lektion där Andreas undervisar oss.

Som pionjär är man också mentor för en av eleverna på Grenadjärskolan, det innebär att man träffar eleven minst en gång i veckan och hjälper den med läxor eller annat skolarbete eleven behöver hjälp med. På tisdag eftermiddag travar Amanda och Rebecka iväg till skolbyggnaden och träffar sina elever.

160518-Pionjar-3.jpgOnsdagen börjar med lilla Chapel som är för årskurs 1-5. En gång i månaden ansvara pionjärerna för detta. Då varvas drama och tävlingar med undervisning utifrån terminens tema, som är drömmar.

På onsdag eftermiddag bär det iväg till Vivallagårdens fritidsklubb där teamet håller i olika aktiviteter. Vi har gjort allt ifrån att pärla armband till att spela multisport i idrottshallen.

Varannan torsdag packar pionjärerna ihop sig i teambilen och börjar den ca 40 minuter långa resan till Västanås. Där är vi med och ber på förmiddagen och hjälper till med allt möjligt praktiskt arbete på eftermiddagen. Så som att kratta löv, måla bord eller torka köksluckor.

De torsdagar som teamet är kvar i Örebro så arbetar de med det de inte hunnit klämma in mellan de schemalagda aktiviteterna tidigare i veckan. Det kan t.ex. vara att förbereda tipspromenader, fixa pyssel till församlingens söndagsskola, öva på drama inför Chapel, städa eller planera inför ungdomarnas sommar eller julfest.
 
160518-Pionjar-4.jpg
 
På eftermiddagen går två av pionjärerna upp på förskolan och hjälper till där i två timmar.

En torsdag i månaden så håller teamet också i Minichapel som är för förskolan, förskoleklassen och öppna förskolan. Detta går till på ett liknande sätt som lilla Chapel med mycket sång, dans, drama och undervisning.

Varannan fredag åker pionjärerna till Ödeshög för att stötta och hjälpa församlingen Ordet där under helgens olika arbeten och möten.
 
160518-Pionjar-5.jpg
 
Fredagarna som teamet inte åker till Ödeshög är så har de en liknande arbetsdag som de torsdagar som de är kvar i Örebro.

Utöver dessa planerade arbeten som teamet utför i veckan så hoppar vi också in som vikarier på Grenadjärskolan när det finns behov och vi har möjlighet. Det kan handla om att ta lektioner i allt ifrån samhällskunskap i årskurs nio till en bildlektion i årskurs ett.

Så ungefär så ser en vecka som pionjär ut; intensiv, varierande och minst sagt rolig.
 
160518-Pionjar-6.jpg
 
160518-Pionjar-2.jpg
 
160518-Pionjar-7.jpg 


Publicerad: 2016-05-24
Text: Rebecka Sandell
Foto: Johanna Zetterström