KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Påskkonferensen inleddes med nattvard

160324-Kristikors-nattvard-2.jpg
 
Tacksamhet och förundran. Lovsångerna under nattvardsgudstjänsten på Skärtorsdagen hjälper till att formulera och uttrycka just det. Kyrksalen är välfylld och påskfirandet blir i kväll påtagligt.

160324-Kristikors-nattvard-3.JPGKristi kors – en välsignelse för alla folk. Det är rubriken för konferensen som inleds i kväll. Många har slutit upp för att dela Herrens måltid, och för att, bortom butikernas basunerande av att ”vi har allt för en lyckad påsk”, fokusera på Honom som har instiftat den allra bästa påskmåltiden. Ägg och lax i all ära, men nattvarden står i en klass för sig.

Pastor Per-Åke Eliasson tecknar måltidens bakgrund, om hur Jesus sitter ner med sina lärjungar och helt plötsligt för in en ny dimension till vad de gör. ”Detta är min kropp som offras för er”. ”Denna bägare är det nya förbundet genom mitt blod”.

Nattvarden uttrycker ett juridiskt förhållande; det förunderliga att varje människa är friköpt genom Jesu blod. Nattvarden är också, på den juridiska grunden, en inbjudan till gemenskap med Gud själv. En god sammanfattning av vad hela påsken, den största högtiden för en troende, handlar om.

Och vad kan väl då passa bättre än att inleda en påskkonferens just med denna förbundsmåltid?
 
160324-Kristikors-nattvard-4.JPG


Publicerad: 2016-03-24
Text: Lina Hagström
Foto: Lina Hagström