julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Välbesökt och utsökt kvinnofrukost

160206-Kvinnofrukost-1.jpg
 
Närmare hundrafemtio kvinnor samlades för en härlig frukost den 6 februari. Frukosten serverades i cafeterian och förmiddagen fortsatte sedan med lovsång och undervisning inne i gudstjänstlokalen.

Alla kurrande magar som anlände till kyrkan fick ordentlig påfyllning av diverse läckerheter denna lördagsmorgon. Men uttrycket att maten tystar munnen blev dock starkt motbevisat. Sorlet från borden strök under vad Ellinor Nilsson sade när hon hälsade välkommen, nämligen att ”kvinnor har många ord”. Och orden fick tid och utrymme kring borden, ända tills frukt och yoghurt, ägg och macka, kaffe och juice ätits och druckits upp. Då blev det förflyttning till gudstjänstlokalen, och fokus på ordet med stort O.
 
160206-Kvinnofrukost-2.jpg
 
Först ut att tala var Hedvig Eliasson.
– Det vi vill skörda i våra relationer måste vi först så. Vill du få kärlek och omtanke måste du så kärlek och omtanke. Och fortsätt att så, för skörden kommer, även om det tar tid.
Hon delade personliga erfarenheter och utmanade till bön, inte minst för familjen och de relationer som den innefattar. Hon skickade även med Psalm 68:12-13 som en påminnelse om det faktum att det går att uträtta väldigt mycket, även när ens utgångspunkt är ”husfru”, eller ”husmoder”, som det står i den äldre översättningen.

Sedan tog Ellinor Nilsson vid och delade med sig av erfarenheter från sin första tid som kristen, och om hur hon blev ”mamma”, utifrån sin glädje och kärlek till Jesus.
– Det enda jag kan ge är vad jag själv har erövrat. Det gäller naturliga barn såväl som andliga barn. Genombrottet måste finnas i mig först, för det är ett liv vi ska visa på, inte regler, sade hon.
– Om vi älskar Jesus och är uppfyllda av hans kärlek så påverkar vi vår omgivning. Det står att den ofruktsamma ska jubla, och så kommer barnen. Om du inte jublar, fråga Herren varför.
I slutet gavs möjlighet till förbön, samtidigt som Eva-Lena Andersson ledde alla i lovsång. Det blev en stund som fick betjäna många.
 
160206-Kvinnofrukost-3.jpg 


Publicerad: 2016-02-07
Text: Lina Hagström
Foto: Lina Hagström