julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bildspel: Familjegudstjänst

151025-famgtj.jpg
 
Söndagen den 25 oktober 2015 var det äntligen dags för familjegudstjänst på Kristet Center Örebro. Temat för dagen var GLÄDJE och detta fick presenteras genom många kreativa inslag så som undervisning, drama, sång och dans.

Johanna Karlsson predikade utifrån glädje genom bilder. Hon berättade att vi och Gud kan se lite olika på glädje. Att han ser en glädje som kommer mer inifrån och varar längre. Hon drog parallellen mellan att äta en godisskål där man blir pigg och glad under en kort tid medan en ordentlig middag håller en pigg mycket längre. Hon pratade också om tacksamhetens betydelse för att kunna ge glädje. På samma sätt som att poppa popcorn i en kastrull, tillslut bara väller det över. Ett lock kan lätt täppa till det som vill göra oss glada, men när vi börjar tacka så kan det få lyfta av det tunga locket.

I ett drama fick vi följa Sune, en kille som längtade efter att få köpa leksaker för sina pengar som skulle göra honom glad. Men efter en tankeställare valde han istället köpa en present till sin morfar. När han gav den så fick det bli till en dubbel glädje.

Ungdomskören sjöng sången “Jag är så glad!” som handlar om vilken lycka det är att få kalla oss Guds barn och hur vi vill uttrycka det genom hopp och dans. Ungdomsdansarna förstärkte budskapet genom att sätta rörelser till texten.

Efteråt fortsatte familjefesten ute i cafeterian. Det fanns många olika saker för barnen att testa på såsom hoppborg, ansiktsmålning, utklädning med mera. Även scouterna och teensnet var på plats för att visa upp lite vad de gör.
Hela dagen fick präglas av temat glädje och delad glädje är dubbel glädje!

Se ett bildspel från familjegudstjänsten.

kcplay.se finns hela familjegudstjänsten att titta på om och om igen.


Publicerad: 2015-10-27
Text: Victoria Söderblom Sigfrids
Foto: Johan Hagström