KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bildspel: Jubileumsfirande med framåtblick

150823-20ar.jpg
 
Lördagens och söndagens festmöten hade likt de tre kvällsmöten som inlett jubileet fokus på framtiden. Men det var också möten fyllda av tacksamhet och hedersbevisning till de som stått i spetsen för församlingen Kristet Center Örebro från start.

Pastor Per-Åke Eliasson inledde jubileumskvällen lördagen den 22 augusti med att dela några milstolpar i församlingens historia och läsa ett profetiskt ord som församlingen fick 1995 när den bildades.
‒ Tilltro och överlåtelse till det profetiska ordet har alltid präglat den här församlingen, berättade han.
Det var en festlig och familjär stämning som rådde i lokalen under jubileumskvällen med olika sång- och dansinslag blandat med videohälsningar från församlingens samarbetspartners över hela världen. Det framfördes också två medleyn med dans och sång som skapats i församlingen under de 20 år som gått. Det profetiska tilltal som församlingen fick ta emot 1995 handlade om en skattkista som än så länge var låst av järnbojor, men som Herren skulle öppna och på det sättet ge gåvor, vägledning och förmåga in i arbetet. Allt för att människor skulle få bli betjänade och få möta Jesus. Utifrån detta gjorde också församlingen under lördagskvällen en profetisk handling där man bröt upp kedjorna och öppnade skattkistan.

Tal och ord från Gud
Det var också flera olika personer som talade under lördagen och söndagen. Stefan Salmonsson talade om vad församlingen betytt för honom genom åren. Bland annat var det den första platsen han predikade på efter att ha gått igenom en tuff tid av sorg i familjen. Men han delade också något om församlingens syfte och karaktär.
‒ Det här är en plats där människor kommer att få möta Jesus som sin frälsare. Det här är också en plats för ledare. För sådana som är ute i tjänst, delade Stefan Salmonsson. Under söndagens gudstjänst tog han och hans fru Marie också steget att gå med i församlingen med just den utgångspunkten.
Ulf Cahn som är en vän till församlingen sedan länge representerade det arbete som församlingen driver kopplat till Israel och det judiska folket. Han tackade för församlingens engagemang och gav också små personliga presenter till församlingen och pastorsparet Eliasson.
‒ Ni förenar ordet ni fått med nuet och framtiden. Ni lever inte i det blå utan har en balans och förankring till verkligheten, sa Ulf Cahn och tackade också för att församlingen för honom blivit som en utökad familj.
Biskop Thomas Muthee talade också under de två jubileumsmötena. Han fortsatte på samma tema som tidigare möten men lade också fokus på att hedra och tacka de personer som stått i spetsen för arbetet. Han delade också ett ord från Gud om vikten av att visa hedersbevisning. Med exemplet Ruth och Esther så talade han om hur avgörande det är att våga underordna sig någon.
‒ Vi talar inte om personkult eller underkastelse nu. Det handlar om att följa någon och att hedra någon. Det kommer ta er långt. Att överlåta sig till någon annan är ett beskydd, inte ett straff, fastslog Thomas Muthee.

Alla Herrens vägar är nåd och trofasthet
Pastor Sven Nilsson, som på ett ord från Herren grundade Kristet Center Örebro 1995, hade också tillfälle att tala och dela sitt hjärta under helgen.
‒ Stort och varmt tack till hela församlingen! Det är en förmån att vid vår ålder få vara med och se en ung generation ta sig an sin kallelse.
Han tackade och uppmärksammade också familjen Hellberg och pastor Börje Hellberg som flyttade hem till Herren för ett antal år sedan.
‒ Han hade ett särskilt hjärta för de förlorade och den kallelsen som han bar vilar fortfarande över den här församlingen, sa Sven Nilsson.
Genom att överräcka en blomma till Inger Hellberg tackade också Per-Åke Eliasson för det ovärderliga stöd och den medarbetare som Börje Hellberg var för honom och hela församlingen.
Båda jubileumsmötena avslutades med att sjunga den kör som Sven Nilsson skrivit "Alla Herrens vägar". Annie Fridberg hade till jubileet skrivit versar till den och verket framfördes av kören och barnkören. När barnkören sjöng refrängen så delade de också ut rosor till de som stod i spetsen för församlingen vid starten och de som arbetar i ledningen i dag. När Sven Nilsson sedan fick mikrofonen och själv sjöng sin kör om Herrens nåd och trofasthet var det inte många ögon som var torra i lokalen. Ögonblicket var på många sätt historiskt och ett tydligt avstamp in i en framtid av att erövra nya skatter och rikedomar.
 
150823-20ar-bildspel.jpg
Se ett bildspel från firandet


Publicerad: 2015-08-24
Text: Anna Karlsson
Foto: Amanda Jansson, Hanna Karlsson, Johan Hagström