julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Sommar i Vivalla

150729-SIV-3.jpg
 
Onsdagen den 22 juli var det återigen dags för att ta fram kubbspel, fotbollar och tipspromenadslappar. Det var nämligen dags för ännu ett Sommar i Vivalla.

Det är för andra året i rad som församlingen Kristet Center Örebro anordnar sommarträffar i just Vivalla, och det har varit med stor glädje. Innan Sommar i Vivalla träffades man i Stadsparken i Örebro, men bytet har lett till en positiv förändring menade Samuel Huss som var ansvarig för just den här kvällen.

Vad är syftet med Sommar i Vivalla?
– Vi har utifrån böner känt att vi vill se ett förändrat Vivalla där vi kan bygga relationer över generationer och kulturer. Förut var det sommar i Stadsparken, men nu är vi på en annan plats, utanför rutinerna där det är lättare att få en chans att prata med folk som inte är med i församlingen.
 
150729-SamuelHuss.jpg
Samuel Huss (arkivbild)
 
Vilken är målgruppen?
– Alla. Det finns någonting för alla, men det är kanske främst barnen som gör att folk kommer. Barnen känner igen oss och frågar om vi är från Buskul, de tar med sina föräldrar och alla får en härlig gemenskap tillsammans. Det brukar också vara många nyfrälsta som tar med sina vänner.

Vad har Sommar i Vivalla betytt för dig?
– Jag har lärt känna församlingen på ett helt nytt sätt. Jag har också fått träffa på nya kulturer och det har känts väldigt positivt att få dra hit en ny atmosfär.
Sommar i Vivalla är alltså någonting som passar för alla med chans till aktiviteter som sträcker sig över både åldersgränser och kulturer. Och fikat såklart, som Samuel Huss sa:
– Istället för att ta en kopp kaffe hemma, så kan man ju ta en kopp kaffe här med fin gemenskap.

150729-SIV.jpg 


Publicerad: 2015-08-02
Text: Esther Eliasson
Foto: Hanna Karlsson