KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Jesus mötte barnen på Världens Barnläger

150616-VB-1.jpg
 
Hur får man bästa möjliga start på sitt sommarlov? Ja, har man just gått ut mellan andra till femte klass så är ett hett alternativ Världens Barnläger. För åttonde året på raken slog nämligen församlingen nu upp sina dörrar till fyra intensiva och roliga dagar, fulla av lek, gemenskap, tävlingar och möjligheter att få lära sig mer om Jesus.

På Björkenäs utanför Odensbacken anlände under startdagen 47 förväntansfulla barn, många av dem var församlingsbarn men flertalet kom också utifrån. Lägerledarna hade då redan hunnit befinna sig på plats några timmar för att rigga upp och förberedda alla rum och aktiviteter som lägerbål, spårningstävlingar med indiantema, fotboll, bad och inte minst en rykande färsk lägersång.

Årets tema var kort och gott ”Jesus” och det kom att genomsyra de mesta av aktiviteterna. Jenny Kihlberg, huvudansvarig för lägret jämte Johanna Karlsson, berättar varför.
– Vi ville att barnen skulle få se vem han är och vad han har gjort, att han har makt och kan hela människor, men också att han vill vara deras vän. Johanna förklarade också under första ”Kanonkväll med Jesus” (barnmötena som var under två av kvällarna, red. anm.) att det var som att lägga ett pussel, det här med att lära känna Jesus, och att vi under dessa dagar ville lägga ut några av de pusselbitarna för dem.

Vad är det annars som driver dig att satsa på detta läger år efter år?
– Det är att det är så fantastiskt kul och att det får betyda så mycket för barnen. Vi får bygga relationer och lära ut vem Jesus är och de får öva sig i att be med mera. Att få se att arbetet bär en god frukt.

150616-VB-2.jpgHur har då reaktionerna varit från barnen?
– Många var jätteglada. En del hade varit nervösa för att de inte hade sovit borta förut eller inte varit borta från sina föräldrar så många dagar, men så fick vi be för det och det gick verkligen så bra för dem. Det fanns också en väldig tacksamhet hos dem. En av de äldsta tjejerna uttryckte exempelvis spontant en kväll, efter att vi ledare bjudit på sig själva och uppträtt för dem med egeninövade bidrag på ”Björkenäs-mello 2015”, att ”tänk att ni gör detta för oss”.

Några andra speciella minnen du tar med dig från i år?
– Det var nog bönesvaret vi fick under sista dagens mångkamp. Väderprognosen sa att det skulle regna massor men både vi ledare och barnen hade bett och det kom inte en droppe. En ledare hade sagt att ”nu kollar jag vad väder-appen säger att det ska vara för väder” och den visade på att det skulle regna massor precis där vi var, men just då var solen framme och sken. Ett annat minne är också när man såg hur barn från icke-troende familjer lyfte sina händer under ”Kanonkväll med Jesus” och prisade Gud.

Med som ledare för första gången var Karin Bengtsson.
Varför valde du att vara med som ledare?
– Jag har en pojke som är med och ville därför gärna själv vara där och sedan kände jag att det skulle vara roligt att få vara med och bidra till det som församlingen gör.

Vad upplevde du var det bästa med lägret?
– Att få bygga relationer med barnen och att vi som ledare kan få vara ett team och bygga något härligt för barnen som kommer. Vet själv när jag var barn hur kul det var att få åka iväg på läger och att det också blev en speciell situation där som gör att det blev lätt att ta emot från Gud.

Vad fick du ut av det själv?
– Jag tyckte det fanns en mättnad i att göra något sådant här för barnen. Jag tänkte heller inte att det var så mycket jobb, även om det var intensivt, för man fick så mycket tillbaka.


Publicerad: 2015-06-24
Text: Kristofer Gadd
Foto: Marian Hautamäki