julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Tonårsläger – äventyr och Gudsmöten

150615-Teennet-1.jpg
 
Länk: Se en intervju med Samuel Huss och Jenny Kilhberg om barn- och Teensnetlägren (längst ner i länkade artikeln).

På Talludden vid sjön Tisaren strax norr om Askersund har det i veckan varit tonårsläger. 22 tonåringar och fem ledare plus matpersonal vad med på lägret som präglades av mycket tid för att lära känna både Gud och varandra. Hemsidan passade på att få ett samtal med lägergeneralen Samuel Huss och tre av tonåringarna från lägret.
 
150615-Teennet-2.jpg
Samuel Huss
 
Lägret startade på måndagkvällen med ett klassiskt lägerbål för att komma i stämning. Förutom lek och skoj så delade också ledarna personliga vittnesbörd. Ett tema som sedan kom att prägla hela lägret var ”Jesus sade: kom” med utgångspunkt i Matt 14 där Jesus kallar Petrus ut på vattnet.
– Vi vill uppmuntra tonåringarna att våga ta klivet ut och på allvar gå med Jesus, även om det ibland känns stormigt och motigt. Ibland misslyckas vi och sjunker som Petrus, men Jesus ger oss alltid nya chanser, berättar Samuel Huss, ansvarig för arbetet med tonåringarna i församlingen Kristet Center Örebro.
Vittnesbörden från ledarna handlade alla om att våga gå mot strömmen och stå upp för Jesus i olika sammanhang och vad det kan få betyda för människor runtomkring.
 
150615-Teennet-3.jpg
 
Tävlingar och laganda
Resten av dagarna innehöll sedan en lagkamp med olika tävlingar som på ett eller annat sätt också hörde ihop med temat. Tanken var att man skulle se gåvorna i varandra och samarbeta som lag för att lyckas. Något som uppskattades mycket hos tonåringarna.
– Aktiviteterna var väldigt roliga, att tävla på tid och så i olika grenar. Det var väldigt bra lagsammanhållning och även om vi inte vann så kände man att det var viktigt med lagen, att alla höll ihop, berättar Samuel Kihlberg, 13 år.
Levi Fägerholt, 12 år, och Josef Sandell, 13 år, håller med. De uppskattade också lagsammanhållningen mycket och de olika stationerna där alla fick kämpa och bidra med olika saker som man var bra på. Josef Sandell berättar också att det var många med på lägret som inte brukar komma på de vanliga tonårssamlingarna, vilket var väldigt roligt.

Möten och egen tid med Gud
Morgonsamlingar, egen tid med Gud och möten på kvällarna var också en självklar del av innehållet på lägret. Samuel Huss poängterar dock att man som ledare tar chansen att ”predika” för ungdomarna hela tiden. Att mitt i tävling och lek till exempel kunna prata om hur man kan vara en bra vän.
– Mötena var bäst! utbrister Levi när han får frågan om vad han bär med sig mest från lägret. Det var bra atmosfär och man fick komma närmare Jesus, fortsätter han.
Josef och Samuel håller med och berättar att de också uppskattade egen tid med Gud på morgonen.
– Vi fick ett papper med bibelord på som vi kunde läsa, det var en bra hjälp. Det var skönt att bara få vara själv, berättar Josef.
– Det var bra med egen tid. Att sitta ner och bara få vara själv och komma närmare Gud på sitt eget sätt, fyller Samuel Kihlberg i.
 
150615-Teennet-4.jpg
 
Finaldag
På torsdagen var det stor final i lagtävlingarna och alltihopa avslutades med både frivilligt och ofrivilligt bad – med kläderna på. Det var bara tre torra ledare kvar på land. Levi, Josef och Samuel hoppas att det blir fler läger framöver och Samuel Huss nickar instämmande, det kan de nog räkna med. Levi skulle tycka det var kul att själv en dag vara ledare på ett liknande läger. Ett läger som innehållit allt från kluriga tävlingar, festkväll, satsad pannkaksfrukost, sol och bad. Samuel Huss är mycket nöjd med veckan och stryker verkligen under den goda stämningen som varit och de många tillfällena att få vittna och ge Jesus till ungdomarna.
– Vår önskan inför lägret var att alla skulle ha fått en möjlighet att möta Gud, och det tror jag de har fått.
 
150615-Teennet-5.jpg


Publicerad: 2015-06-23
Text: Anna Karlsson
Foto: Teensnet