julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Pionjärskolan - en växtplats nära församlingen

150606-Nationaldag-7.jpg

För Benjamin Lundin, Daniel Stoor, Julia Andersson och Sylvie Umurerwa har pionjäråret 2014/15 gett dem en grund på att stå på i livet. Under det gångna året har de fyra ungdomarna levt nära hjärtat i ett levande församlingsarbete och på så vis fått mycket undervisning, möjligheter till praktik – och många utmaningar att lösa.

– Det har varit intensivt och lärorik, säger Julia, 19 år.

Inför året hoppades de alla på att få en fördjupad relation till Gud och på att få testa om deras tro verkligen håller för livets utmaningar.
– Man har fått söka Gud, och har fått se att när man gör det, så kommer han med sina lösningar, oavsett om det handlar om små praktiska saker, eller stora livsfrågor, säger Sylvie, 20 år.
– Jag har fått veta att han är min Gud, fyller Julia i, och jag har fått växa som person och bryta begränsningar.

Intensiva arbetsveckor
En vanlig vecka under året på Kristet Centers Pionjärskolan har sett ut ungefär så här:
Efter en ledig måndag sparkar arbetsveckan igång med att ”teamarna”, som eleverna på Pionjärskolan kallas, har hållit i Grenadjärskolans ”stora chapel” på tisdagar. Där har de lett lovsång och delat något budskap för skolelever i klass sex till nio.
På onsdagar har teamarna hållit i ”lilla chapel”, för skolans låg- och mellanstadieelever. På onsdagseftermiddagarna har de åkt ut till fritidsgården på Vivallaskolan och hållit i aktiviteter för mellan 40 och 50 mellanstadiebarn.
Varannan torsdag har de begett sig till Kristet Centers församlingsgård ute på Västanås, där det har varit bön och praktiskt arbete. Den andra torsdagen har tillbringats på kyrkan, med bland annat ”minichapel” för förskoleklassen.
Varannan helg har de fyra ungdomarna åkt till Ödeshög, där de har hjälpt till med församlingen Ordets cafébuss på fredagkvällen, hållit i ungdomsmötet på lördagkvällen och sedan funnits med under söndagens gudstjänst.
– Vi har även varit en vecka i Polen, berättar Julia Andersson. Det var väldigt utmanande att få smaka på missionslivet.
– Ja, och vi har även besökt ett fängelse och hållit i andakter vid två tillfällen, fyller Daniel, 26 år, i.
– Plus att vi har varit med på ”Bullkyrkan” här i Örebro de fredagkvällar vi inte är i Ödeshög, säger Sylvie.
Som sagt, de här ungdomarna har fått erfarenheter från ett pulserande församlingsliv.

”Närheten till ledare en styrka”
Utöver alla dessa praktiska åtaganden har pionjäråret även innehållit regelbunden undervisning samt fyra ”möta Gud-helger” ute på Västanås.
– Man har tränat och blivit bra på att ha igång flera uppdrag av olika dimensioner samtidigt, säger Daniel. Och att jobba i team har varit väldigt roligt och lärorikt.
– Närheten till församlingens andliga ledare har varit en styrka. Man kan alltid få tid med en pastor och dela sitt hjärta om olika situationer i livet, menar han vidare.

”En ny utgångspunkt för livet”
Resan som livet kommer att ta med dessa fyra ungdomar på är fortfarande relativt okänd. De har planer för den omedelbara framtiden. Julia och Sylvie är sugna på att gå ”Pionjärskolan 2”, som är en fem månaders praktik i Uganda, där de i så fall skulle arbeta med Kristet Centers systerförsamling i Kampala och även med det stora fadderarbetet Barnhjälp Soluppgång.
Oavsett vad som händer tror de att de kommer att ha nytta av året som teamare.
– Jag har fått en ny utgångspunkt för livet, säger Julia. Jag har fått erfarenheter av Gud mitt i vardagen och har fått lära mig att han alltid håller.
– En sak jag lärt mig av pionjäråret är att jag vet att jag har Gud med mig, och jag har lärt mig att om jag gör det som Gud uppmanar mig att göra så blir det bra. Det kommer man alltid ha med sig i livet, avslutar Sylvie.


Publicerad: 2015-06-15
Text: Linus Hugosson
Foto: Amanda Jansson