julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bildspel: Släktträff och galakväll

150531-DAIGalakväll.jpg
 
Söndagen på Israelhelgen "Det andra Israel" präglades av en familjär stämning i en anda av tacksamhet. Fokus låg på centret för judisk-kristna relationer och vad som skett de senaste åren.


Pastor Per-Åke Eliasson inledde på söndag förmiddag med att säga att helgen är som en enda stor släktträff. Ulf Cahn som talade efter honom strök under den familjära stämningen som fyllde lokalen. Han talade också om vikten av att lära känna "den andre", både på individplanet men också som kollektiv.

Vara på en resa tillsammans
Professor Feydra Shaphiro, direktor för ”The Galilee Center for Studies in Jewish-Christian Relations” vid Max Stern Yezreel Valley College, målade upp en episod ur 4 Mosebok. Hon talade utifrån Moses relation med sin svärfar Jethro och skillnaden mellan att "bara hänga på" och faktiskt göra en resa tillsammans mot ett gemensamt mål.
– Vi är inte bara på vägen tillsammans, vi är inte bara bekanta eller vänner. Vi är bröder och systrar som gör det här tillsammans, fastslog Feydra Shaphiro när hon talade om samarbetet fakulteten har med församlingen.
– För fyra år sedan trodde ni på oss när vi knappt trodde på oss själva. Ni är en del av oss, en del av vår familj.
Avslutningsvis visade hon också en film om hur långt arbetet kommit i Israel.

Räkna sina välsignelser
Ytterligare en av talarna under söndagen var Rebecka Runesson som gått en sommarkurs vid fakulteten för judisk-kristna relationer. Hon talade varmt om sina erfarenheter från tiden i Israel.
– Gemensamma mötesplatser för judar och kristna fanns redan på Jesu tid. Sedan dess har mycket förändrats, dels till det negativa. Men det var fantastiskt att få vara med om hur tusenåriga murar kunde falla bara genom att vi samtalade med varandra, berättade Rebecka Runesson.

Sagi Melamed, vice president för universitetet, besökte församlingen för nionde året i rad.
– När man träffar familjen en gång om året och har tio minuter på sig att få säga något, vad säger man då? inledde Sagi Melamed. 
Han berättade att när man närmar sig 50 års ålder, vilket han gör, då börjar man räkna sina välsignelser. Man tänker på sin underbara fru, sina barn och vad man uppnått.
– Men ni ska veta att jag räknar er som en del av mina välsignelser i livet, att få komma hit betyder otroligt mycket, berättade Sagi Melamed inför en tagen publik.

Insamling och framtidstro
Under söndag förmiddag och galakvällen gjordes en insamling till förmån för centret för judisk-kristna relationer. Gästerna från Israel delade ytterligare visioner med centret och tackade också för de fyra år av samarbete som gått.
– Krig är ett helvete för alla som är inblandade. Det är alltid tragiska förluster på båda sidor, förklarade Sagi Melamed och fortsatte.
– Det kanske är en galen vision, men tänk om detta kan få vara med och skapa förståelse och samtal mellan flera olika kulturer och religioner, kanske inte imorgon, men om 20 år.

Pastor Per-Åke Eliasson meddelade att församlingen ville vara med och dubbla det varje givare gav under insamlingen.
– Ger du 500 kronor så ger vi 500 kronor, ger du 10000 kronor så ger vi 10000 kronor, ger du 100000 kronor... ja då blir det mycket fasta och bön för mig, förklarade Per-Åke Eliasson med glimten i ögat.
Totalt blev gåvan till fakulteten 264 770 kronor, efter den dubbling församlingen gjort.

Glöm inte att du kan ta del av seminarierna, mötena och galakvällen igen på kcplay.se och våran podcast.
 
150531-DAIGalakväll-bildspel.jpg
Se ett bildspel från galakvällen  


Publicerad: 2015-06-02
Text: Anna Karlsson
Foto: Sophie Pettersson