KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Dagar med fokus på Israel

150530-DAI-GöranLennartsson.jpg
 
Lördagen den 30 maj inleddes årets Israelhelg "Det andra Israel". Konferensen har blivit ett återkommande inslag på Kristet Center Örebro med syfte att både visa en annan bild av Israel men också att främja arbetet med judisk-kristna relationer.

Under lördagen talade Roar Sörensen och Göran Lennartsson, båda med stor erfarenhet och kunskap om Israel och det judiska folket. Roar Sörensen, ansvarig för Livets Ords Israelarbete, gav en matnyttig lektion i antisemitismens historia från tiden före Kristus tills idag. 
– Jag har en börda på mitt hjärta. Församlingens relation med Israel... eller brist på relation, inledde Roar Sörensen och betonade vikten av att troende idag inte förblir likgiltiga inför vad som händer med Israel idag.
Han talade också om Israel som Guds stora mästerplan och visade med målande exempel från bibeln och historien vilka djup det finns i Guds planer.
– Gods story is His-story, förklarade Roar Sörensen och menade att Gud verkar genom historien och vakar över sitt folk.

Kvällen fortsatte i samma tema då Göran Lennartsson, teolog och pastor i Pingst Uppsala, breddade bilden ytterligare. Han berörde också morgondagens stora tema:judisk-kristna relationer. Genom ett bibelstudium från Romarbrevet visade han på hur ersättningsteologin absolut inte har något fäste i Guds ord. Guds stora frälsningsplan är, precis som Paulus fastslår i Romarbrevet, till för judar såväl som greker.

Alla möten och seminarium går att ta del av igen på KCplay och i vår podcast.


Publicerad: 2015-05-30
Text: Anna Karlsson
Foto: Hanna Karlsson