KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bildspel: Dina ord har makt

150510-Familjegudstjänst.jpg
 
Den tionde maj var det åter igen dags för en härlig familjefest inför Guds ansikte på Kristet Center Örebro. Människor i alla åldrar samlades för att ta del av det Herren hade att ge. Temat för dagen var DINA ORD HAR MAKT, vilket gestaltades på en mängd olika sätt.

Dans, sång och mycket annat bidrog till att göra budskapet ännu tydligare, besökarna fick bland annat i ett drama möta några skolbarn som inte riktigt hade koll på vad ord kan göra när man inte tänker på hur man använder dem. Ungdomsdansarna passade även på att leverera en dans till låten “Words” som handlar om att ord både kan bygga upp och riva ner, men att Gud ska låta ens ord få vara liv och sanning.

Med hjälp av målande bilder predikade Johanna Karlsson sedan utifrån temat. Hon hade med sig en väska som bland annat innehöll en vas, marshmallows, godissnören och jord.
– Vi kan låta denna vasen få heta Pia och hon kan få symbolisera någon av våra vänner, började Johanna med att säga.
Sen jämförde hon hur det, på samma sätt som att fylla vasen med godis, är att fylla någon med bra och uppmuntrande saker.  Sedan tog hon fram jorden och visade att negativa ord kan vara som att fylla vasen med jord.
– Det händer något med dem vi pratar med och du och jag kan få välja om vi vill fylla varandra med det som är gott och det som är liv eller att fylla varandra med något som bara känns tungt och kladdigt som bryter ner. Att tala gott är en underbar möjlighet vi fått ifrån Herren.

Ungdomskören fick avsluta med att sjunga sången “Tala som du gör” som handlar om att säga till Herren att det är honom vi lever för och att vi vill tala som han gör.

Festen fortsatte sedan ute i cafeterian med allt från hoppborg för de minsta barnen till tävlingar och spel för de äldre barnen.
Glöm inte att det går att titta på familjegudstjänsten igen på KCPlay.se!

150510-Familjegudstjänst-bildspel.jpg
Se ett bildspel från familjegudstjänsten 


Publicerad: 2015-05-13
Text: Victoria Söderblom Sigfrids, Esther Eliasson
Foto: Amanda Jansson