julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bildspel: Tro för Sverige

150502-TroförSverige.jpg
 
Många härliga möten och seminarier. Men inte enbart härliga, utan förberedande och uppfordrande.
Tro för Sverige-dagarna har präglats av en stark gudsnärvaro och talare från olika sammanhang har delat i princip samma budskap: Jesus söker människor och han är angelägen om att nå dem genom sin kropp - församlingen.

Församlingar för det hundrade fåret, det som är förlorat. Det enkla budskapet om syndernas förlåtelse. Äkta, intensiv, innerlig kärlek till syndare. Det var huvudstråken i pingstföreståndaren Pelle Hörnmarks möte på torsdagskvällen som inledde Tro för Sverige. Det var också ett budskap som skulle återkomma, med lite olika ord och uttryck, men likväl med samma angelägenhet under resten av konferensen. Undervisning och predikan kom att varvas med vittnesbörd från olika lokala församlingar, på ett naturligt sätt där alla olika bidrag bar samma ton. Dagarnas underrubrik ”den lokala församlingens reformation” växte fram som ett tydligt tema.
Fredag förmiddag talade Anders Gerdmar från Skandinavisk Teologisk Högskola om tjänstegåvornas nödvändighet för församlingen, och att församlingen är Guds strategi för att nå ut med evangeliet överallt.
– Församlingen representerar Kristus själv. Allt Jesus är kan också finnas i församlingen. Gud vill göra något i Sverige och hans huvudstrategi är församlingen, sa Gerdmar.

Skördearbetare och lärjungaskap
Birger Wroldsen, pastor i pingstförsamlingen Troens Ord i norska Karmøy, var också en av konferensens talare. Han leder en växande församling som under de senaste åren fått se hundratals människor ta emot Jesus och växa vidare i lärjungaskap.
– Det är inte skörden som är problemet. I vår församling säger jag att du kan gå på minst ett bönemöte i veckan, och evangelisera på gatan en gång i månaden. Har du inte tid till det, har du inte tid att vara kristen, sa han, och talade utifrån Matteusevangeliet 9:35 om Jesu angelägenhet att få arbetare till sin skörd.

Dagar av förberedelse
Tro för Sverige blev verkligen förberedelsedagar. Dagar av att förbereda sitt hjärta för väckelse, att söka Gud, positionera sig, aktivera sig, byta ut dömande attityder mot Jesu kärlek, låta Gud befria från fruktan och fylla på med tro, och justera prioriteringar.
Utöver redan omnämnda, talade även EFKs missionsdirektor Daniel Norburg, Hans Augustsson från församlingen Josua i Gamleby, Hillsong Stockholms Andreas Nielsen, evangelisten Stefan Salmonsson och pastor Per-Åke Eliasson. Samtliga samlingar, både möten och seminariepass, finns tillgängliga på KCPlay.se. Varmt välkommen att ta del av dem igen, och låt Gud förnya din tro för att Sverige på nytt ska bli berört av hans Ande - och att han kan, vill och behöver få använda dig.
 
150430-TroförSverige-bildspel.jpg
Se ett bildspel från Tro för Sverige 


Publicerad: 2015-05-03
Text: Lina Hagström
Foto: Hanna Karlsson, Sophie Pettersson, Amanda Jansson, Lina Hagström, Johan Hagström