KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Första mars – första direktsändningen på Kanal 10

150203-Kanal10live-1.jpg
 
Söndagen 1 mars startar direktsändningarna av gudstjänster från Kristet Center Örebro på Kanal 10. Direktsändningarna kommer att vara från församlingens söndagförmiddagsgudstjänster och pågå mellan klockan 10.00 och 12.00.

Församlingens huvudpastor, Per-Åke Eliasson, gläds åt det nya steget.
Det är en stor utmaning men vi ser med glädje fram emot det och vi vill också vara tillgängliga för att betjäna Kanal 10. Samtidigt får vi också en enastående möjlighet att betjäna hela Sverige och delar av Norge och Finland med Guds ord, något som Gud har utmanat vår församling att göra.

Förberedelserna inför direktsändningarna har varit intensiva. I princip all utrustning har bytts ut till ”riktig” tv-utrustning och omställningarna för tv-teamet är många.

”Bra komplement till församlingen”
Kanal 10 har en stark potential att nå ut. Kanalen kan betjäna alla som har en tv-apparat men som inte känner Jesus och aldrig går till kyrkan. Kanal 10 kan också betjäna många som saknar en levande församlingsgemenskap, inte minst många äldre som har svårt att komma till kyrkan av praktiska skäl. Jag ser Kanal 10 som ett bra komplement till församlingen. Den är som den båt Jesus använde när han ville nå ut till många med sitt budskap, säger Per-Åke Eliasson.

Förfrågan och förberedelser
Bakgrunden till att församlingen nu börjar sända gudstjänster live på Kanal 10 är att det kom en förfrågan från kanalen och Börje Claesson om detta. Från församlingens sida innebär det givetvis mycket nytt, men samtidigt har det funnits en lång tid av förberedelse. När församlingen började med webb-sändningar var det en ensam liten kamera som var redskapet. En ringa begynnelse och ett steg i tro som sedan lett vidare.

Allt började med ett ord från Herren att vi skulle arbeta med tv och utifrån det startade vi väldigt enkelt. Efter några år tog vi ett nytt kliv och köpte in flera kameror och började arbeta mer med tv-produktioner. Vi började spela in andra program som Finally Livin’ och byggde för ett par år sedan upp en playsite, KCPlay.se. I sammanband med detta hörde Kanal 10 av sig och vi började skicka ner möten för sändning. Vi har även haft två stycken kampanjveckor med Kanal 10 de senaste åren. Då har vi sänt live och det har förberett oss ytterligare för det steg vi nu tar, säger Andreas Junaues, andrepastor och ansvarig för församlingens tv-arbete.
 
150203-Kanal10live-2.jpg 


Publicerad: 2015-02-26
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström