julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Uppfriskande och upplivande frukost

150207-Brinnandemammor-1.jpg
 
Äta gott och dela hjärtan. Så ägnade mammorna som samlats på Kristet Center förmiddagen lördagen den 7 februari. Den övergripande frågeställning under mammafrukosten var; hur kan man vara en brinnande mamma, mitt i vardagen?

150207-Brinnandemammor-3.jpg– Det är ett stort tryck på familjen i dag, och mitt i det behöver vi, tillsammans med Herrens hjälp och varandra, bygga starka familjer. I dag får du en del byggmaterial, men det är i din vardag, som du bygger på riktigt, sa Rebecka Hagsten.

Och vardagen gjorde sig påmind både i vittnesbörd och samtal kring borden denna förmiddag. Dessutom i en dramatiserande sång av Crista Junaeus som orsakade en hel del igenkännande skratt.

– Vi kan inte kopiera varandra rakt av. Vittnesbörd är som bilder och var och en måste se något eget i dem och göra dem till sina erfarenheter. Annars blir det mekaniskt och att vi sätter mallar på varandra som begränsar. Livet ser inte likadant ut för alla, men vi kan ändå dra nytta av varandras genombrott om vi vågar låta oss utmanas på ett rätt sätt. Då reser vi upp något i varandra och blir till verklig hjälp och styrka för varandra, sa Crista Junaeus.

Jenny Kihlberg delade också med sig av flera vardagliga situationer och talade bland annat om vikten att se familjen som en helhet, och om hur man kan skapa en delaktighet för alla utifrån ålder och förmåga.

Fokus denna dag var på mammarollen. Lördagen 28 februari är det pappornas tur, och torsdagskvällen den 5 mars kretsar det kring äktenskapet.
 
150207-Brinnandemammor-2.jpg
Crista Junaeus framför en sång med hög igenkänningsfaktor


Publicerad: 2015-02-08
Text: Lina Hagström
Foto: Johanna Nogueira