julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

”Du och jag är Guds tempel i dag”

150106-NB-JoakimLundqvist.jpg
 
Joakim Lundqvist, pastor för Livets Ord i Uppsala, predikade på kvällsmötet den 6 januari. Han talade om att enskilda kristna och församlingar i dag är den levande Gudens tempel.

– I det nya förbundet möter vi templet inte som en byggnad utan som en princip. Men det Paulus talar om är inte fin poesi utan verkligt. Det som var sant om templet i gamla testamentet är också sant här och nu, sa Joakim Lundqvist.

– Som enskilda troende och tillsammans som Guds församling är vi också tempel. Du kan bära hans härlighet och vara en mötesplats mellan Herren och din generation, sa Lundqvist, och fortsatte att tala om tre likheter som bör finnas mellan det fysiska templet som var Guds boningsplats i Jerusalem, och våra liv och församlingar.

– Templet var synligt. Det var ingen underjordisk bunker eller något som låg gömt i skogen. Ingen som gick in i Jerusalem behövde undra vart templet var. Är det lika uppenbart i dag? När människor söker efter Jesus, vet de vem de ska gå till? Sverige behöver synliga tempel.

Den andra och tredje likheten som Lundqvist tog upp var att templet i Jerusalem var fyllt av bön och att det var en plats där människor blev upprättade.
– Herren behöver tempel över hela det här landet. Låt oss be att Guds Ande får rena oss så att hans härlighet och helighet får ännu mer plats.
 
150106-NB-JoakimLundqvist-2.jpg 


Publicerad: 2015-01-07
Text: Lina Hagström
Foto: Amanda Jansson