julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Nationella bönedagar

150105-NB-nattvard.jpg
 
De nationella bönedagarna på Kristet Center Örebro inleddes under måndagskvällen med en nattvardsgudstjänst. På tisdagen hölls flera olika bönepass där inbjudna gäster fick dela sitt hjärta och kvällen avslutades sedan med ett kvällsmöte med Joakim Lundqvist från Livets Ord i Uppsala.
 
150106-NB-lovsång.jpg
 
Nattvard och bön
150106-NB-Per-ÅkeEliasson.jpgBönekonferensen inleddes med en helig stund inför Guds ansikte. Församlingen förberedde sig för tisdagens bönepass genom att fira Herrens måltid. Kristet Centers pastor Per-Åke Eliasson delade en predikan om hur Gud använder nattvarden som ett andligt vapen för genombrott. Han berättade en episod från sitt eget liv, där han hade stått inför en till synes omöjlig situation. Han blev då påmind om hur brödsbrytelsen föranledde det slutgiltiga genombrottet för Israels barn i Egypten. Det var efter nattvarden som de blev befriade.

Bön för Sverige
Under tisdagen samlades många för att tillsammans be och lyfta upp Sverige. Per-Åke Eliasson inledde med poängtera att det är viktiga och angelägna dagar.
– Sverige befinner sig i en sårbar tid på olika sätt, både politiskt och andligt. Vi behöver axla vår kallelse som Guds folk att be för landet, delade han.
Under dagen hade också flera olika personer bjudits in för att dela sitt hjärta och sin vision. Efter detta gavs det sedan böneinriktningar där alla kunde vara med och be i mindre grupper. Lokalen fylldes då av ett bönebrus som nästan var svårt att avbryta när det var dags för lunch.
 
150106-NB-AndersGerdmar.jpg
 
Tjänstegåvor och nästa generation
En av de inbjudna gästerna var Anders Gerdmar som står i spetsen för det nystartade initiativet Skandinavisk Teologisk Högskola. Han, liksom flera andra under dagen, vittnade om ett tufft år som gått men hur Gud kommit mitt i detta med en vision.
– Plöj nya fåror! Det var vad Herren sa till mig! delade Anders Gerdmar samtidigt som han presenterade visionen med Skandinavisk Teologisk Högskola som är ”Att träna en ny generation av starka karismatiska ledare”.
150106-NB-LukasBerggren.jpgHan berättade att Gud har talat om att det är tid för tjänstegåvorna, något som fortsatte att prägla flera av böneinriktningarna under dagen.

Stå kvar, håll fast
Lukas Berggren, chefredaktör på tidningen Världen Idag, var också en av de som delade under dagen. Han delade personligt om de utmaningar han möter och att trycket varit extra stort under året som gått.
– Men Gud har uppmuntrat mig mitt i allt detta. Stå kvar och håll fast är vad jag fått till mig, berättade Lukas Berggren.
Detta var också något som gick igen i det som Stefan Salmonsson delade i det sista passet. Med utgångspunkt i Jakobs brev 2 talade han om att tider av prövning kan få verka fram något väldigt bra om vi bara hanterar det på rätt sätt.
– Vi ska be om uthållighet för vi behöver få bli helgjutna. En av anledningarna till att Guds folk är försvagat är att tjänstegåvorna inte är på plats och i funktion, delade Stefan Salmonsson. Detta ledde in i dagens sista bönepass där det också bads för Uppdrag Sverige som ju är ett initiativ som bland annat vill arbeta för att olika tjänstegåvor ska stå tillsammans.
 
150106-NB-StefanSalmonsson.jpg
 
150106-NB-bön.jpg
  


Publicerad: 2015-01-07
Text: Linus Hugosson, Anna Karlsson
Foto: Amanda Jansson