julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Storsamlingens julavslutning

141207-PLjul-1.jpg
 
Den andra advent var det julfest och avslutning för söndagsskolan - Promiseland - på Kristet Center Örebro. Hemsidan hängde med och tog pulsen på barnens firande av Jesus – den största gåvan.

Förväntansfulla barn kastade av sig jackor och skor ute i ”hallen” till övervåningen i C-huset på Kristet Center Örebro. De ställde sig sedan blixtsnabbt i ett pratigt och skrattande led. Snart skulle nämligen dörrarna till lokalen öppnas, där barnen tillsammans med ledarna skulle få vara med på en riktig fest! Stjärnor, glitter och annat julpynt har placerats ut i lokalen och den härliga stämningen går inte att undkomma. När barnen äntligen intagit sina platser framför scenen såg man glada leenden och glittrande ögon spridda i publiken med unga åskådare.

Juldrama från en åsnas perspektiv
141207-PLjul-2.jpgFörst ut på programmet stod lovsång med bland annat ”Släpper du loss lite gung” som alltid är uppskattad. En av storsamlingsledarna, Sandra Claesson, påminde oss om anledningen till att vi är här – nämligen Jesus. Efter lovsången togs ett offer upp där barnen fick möjlighet att ge pengar till Promiselands egna fadderbarn, Fatuma.

En höjdpunkt på festen kom därpå, vilket var Storsamlingens årliga juldrama. Det intressanta med detta juldrama är att det inte utgår från Josef och Marias perspektiv, utan deras åsnas perspektiv! Barnen fick se ett fint drama som skildrade Jesu födelse och hur det påverkade både människor och djur i stallet.

Den största gåvan
Linus talade sedan utifrån temat ”Den största gåvan”. Han började med att säga att det absolut bästa han kunde tänka sig att få i julklapp skulle vara ett stridsflygplan. På frågan om vad barnen skulle vilja ha mest i hela världen fick han många svar som liknande sin egen julklappsönskning.
– Men vet ni vad? Alla ni har fått en ännu bättre gåva än det bästa ni kan komma på! Det är Jesus! sa Linus och fortsatte att prata om att Gud gav oss den allra största gåvan, och att vi kan få vara med och ge den vidare till andra.

Avslutningsvis ställde sig alla ledare från storsamlingen på scenen och sjöng ”God jul önskar vi er alla” till barnen som glatt lyssnade. God jul, och glöm inte att just du också har fått den största gåvan!
 
  


Publicerad: 2014-12-09
Text: Esther Eliasson
Foto: Promiseland-teamet