julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Gud är så mycket större

141207-DanSalomonsson.jpg
 
Inta er plats – ni behövs! Med den uppmaningen inledde Dan Salomonsson, föreståndare i Uppsala Pingst, sin predikan den andra advent. Han fortsatte sedan att tala utifrån Lukasevangeliet 4:16, om det profetiska ordet och om att Jesus var både Gud och människa.

 De som var samlade i synagogan dagen då Jesus läste denna profetia från Jesaja hade svårt med den gudomliga sidan av Jesus. I deras ögon var han ju bara snickarsonen. I dag har vi kanske snarare svårt med den mänskliga sidan av Jesus. Men han är både ock. Han vet vad det är att möta ensamhet, smärta, konflikter och utsatthet, sa Salomonsson, och gav många målande exempel på hur Jesu mänsklighet blir tydlig i evangelierna. 

Salomonsson menade att vi ibland gör Gud så liten, men att han är så mycket mer och så mycket större än vad våra intellekt kan omfatta.
 När alla odds var emot Abraham, och tältdukarna på något sätt var Abrahams framtidsreferenser, då tog Gud med honom ut och bad honom försöka räkna stjärnorna. Än i dag har man inte lyckats med det, och det visar oss att Gud är oändlig, konstaterade Salomonsson.
 Jag ber att du ska tillåta Gud leda dig ut ur ditt tält, det som begränsar dig, och visa dig ett större perspektiv, sa Salomonsson. Därefter knöt han åter an till sin inledande hälsning till församlingen om att inta sin plats och bejaka sin funktion för Örebro men också för Sverige.


Publicerad: 2014-12-08
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström